Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Храмът "Св. Лука" в Добрич ще е готов до края на годината благодарение на дарители (ВИДЕО)

◾ Строителна фирма е предложила да поеме втория етап на църквата, безвъзмездно. ◾ Набирането на дарения под формата на финансови средства и строителни материали продължава. ◾ Прогноза: До края на годината новият храм ще отвори врати.

◾ Строителна фирма е предложила да поеме втория етап на църквата, безвъзмездно.

◾ Набирането на дарения под формата на финансови средства и строителни материали продължава.

◾ Прогноза: До края на годината новият храм ще отвори врати.

В Добрич продължава строителството на новия храм „Свети Лука Кримски” в кв. Добротица, като фирма “Добруджа билдинг” е предложила да поеме строителството на втория етап, т.нар. груб строеж на църквата, безвъзмездно. Договорът с предишната фирма ще бъде прекратен, защото досега от Църковното настоятелство са плащали за строежа.

Църквата иска да помогне, а не да се възползва от отзивчивостта и топлината на Мирослав Петров, собственика на строителната фирма. Затова са намерили други дарения - от агробизнесмена Христо Павлов, който ще плати желязото, "Строймаркет", които ще дарят тухлите за строежа и до седмица те ще бъдат на обекта.

Набирането на дарения под формата на финансови средства и строителни материали продължава. Отец Петър, който се грижи за организацията на строежа, прогнозира, че до края на годината новият храм ще отвори врати.

Предстои кампания за дарения, която ще се управлява от Фейсбук страницата на храма, като ще се публикуват всички строителни материали, от които има нужда. Очаква се, че ще трябват средства за направа на покрива, както и за дограмата, като съвсем скоро ще има повече яснота.

Не е задължително да се даряват пари. Може да се закупят материалите и да се дарят, като от църквата ще се издава документ за дарение, за да са сигурни дарителите, че всичко ще се използва за храма. При желание, ще може да се говори и директно със строителя на обекта.

През миналата година бе осветен новия храм “Св. Архангел Михаил” в с. Ведрина, след като 15 години се правеха опити това да се направи. Църковната общност отчита големия принос и на дарителите, и на местната общност, и на кмета на селото. В същото време в село Малина предстои да се завърши строителството на църква, за която също отговаря отец Петър.

Всичко по темата:

Заради скъпите строителни материали: 400 000 лева са нужни за градежа на храм „Св. Лука Кримски” в Добрич

Неизвестен мъж дари 3 200 лева за градежа на храм „Свети Лука Кримски” в Добрич

15 660 лева са събрани по сметката за градежа на храм „Свети Лука Кримски” в Добрич

Коледен базар в Добрич набира средства за храм „Свети Лука Кримски”

Две кампании набират средства за градежа на храм „Св. Лука Кримски” в Добрич

Започна строителството на новия православен храм „Свети Лука Кримски“

Общинските съветници от Добрич с дарение за новия храм „Свети Лука Кримски“

Президентът Радев е обещал да съдейства за подкрепа за строежа на храм „Св. Лука“ в Добрич

Положиха основния камък на нов храм в Добрич. Митрополитът: Лука е велик светец С концерт музикални звезди от Добрич подкрепиха съграждането на храм “Св. Лука”

c