Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Петър Христов е арестуваният от Добрич за производството на 200 кг марихуана

Той е председател на УС на Национална асоциация на производителите на етерични масла, оранжерията му е в село Тригорци, Балчишко

Петър Христов, известен с прякора си Гаврата заради презимето му Гавраилов, е мъжът от Добрич, за когото се твърди, че е произвел заловеното голямо количество марихуана в Бургас. Това потвърдиха за Про Нюз Добрич няколко независими източника.

Той е един от тримата, на които Окръжният съд в Бургас наложи мярка „задържане под стража“, заедно с ръководителя на организираната престъпна група и собственик на таксиметрова фирма, чрез която се твърди, че е разпространявана дрогата.

Петър Христов е председател на УС на Национална асоциация на производителите на етерични масла, която е със седалище в Добрич. Преди време той изгради модерна оранжерия за производството на разсади. Тя е с покрити площи  18-20 декара, а размерите на разсадника, разположен в село Тригорци, община Балчик, с откритите полета е 60 дка, споделя самият Христов преди време.

Той има лиценз за производство на индустриален коноп.

Разследването е показало, че на неговата земя е отглеждана марихуаната с висок процент на тетрахидроканабинол. Пред съда е опитал да обясни, че не е знаел, че всъщност произвежда сорт, използван като наркотик.

Екип на Про Нюз Добрич посети на 17 април село Тригорци. Пред оранжерията, където е произвеждана марихуаната, имаше необозначен полицейски автомобил. А местните се шегуват, че поне сега селото им може да стане известно.

c