Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Вандали в Добрич: “Абсолютна лудница” – пеят, трошат, крещят с пълно гърло, бият се (ВИДЕО)

Счупени огледала и чистачки, скачане по тавана на автомобили, “абсолютна лудница” – пеят, трошат, крещят с пълно гърло, бият се. Звучи като сцена от някой краен квартал на опасен град, но… всъщност е в центъра на Добрич, на броени метри от Община и Областна управа.

За системни набези от години насам, извършвани от младежи, съобщи за Про Нюз Добрич Мартин Матеев. Последната случка е от 25 ноември, когато рано сутринта група от 4-5 момчета вандализират автомобил Шевролет Авео на семейството на Матеев. Превозното средство е било паркирано по ул. “Христо Смирненски”, между една от дискотеките в града и сградата на Художествената галерия.

В резултат на инцидента колата остава без огледало, сигнализирана е и полицията, а цялата случка се записва на камера.

Граждански патрул организират разгневени жители на Добрич

Матеев търси информация за младежите срещу възнаграждение. Целта му е да намери виновните за поредния набез, за да заплатят щетите и да бъдат информирани родителите им, защото видно от кадрите, младежите вероятно са непълнолетни.

Инцидентите по ул. “Христо Смирненски” обикновено се случват от петък до неделя в часовете между 12 и 6 сутринта, а само за тази година това е вторият случай. Най-фрапантна била ситуация от преди 5-6 години, когато младежи се качват на автомобил на семейството и нанасят щети, а след това споделят видеото в Инстаграм.

c