Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Неизвестен мъж дари 3 200 лева за градежа на храм „Свети Лука Кримски” в Добрич

Неизвестен мъж направи дарение от 3 200 лева за строящия се храм „Свети Лука Кримски” в ЖК „Добротица” в Добрич, съобщи председателят на Църковното настоятелство отец Петър Димитров. За Про Нюз Добрич той разказа, че преди дни по телефона му се е обадил непознат мъж и заявил желанието си да направи дарение за божия дом. Пожелал да се срещнат до основите на църквата. Димитров му предложил да го заведе при касиерката, но мъжът казал, че не иска документ.  Направо му дал плик с 3 200 лева и си тръгнал.

Мъжът не се представил. Казал, че е много доволен от годината, за първи път през живота си имал толкова добра година. Димитров дори не разбрал с какво се занимава. Благодаря му от все сърце, каза той.

Отецът обясни, че не е имал право да внесе сумата в банковата сметка от свое име, защото няма от къде да я е взел. За това пуснал парите в една от дарителниците, в които се събират средства на изграждането на храма. Направил клип как сумата се пуска банкнота по банкнота.

За втория етап на градежа на църквата „Свети Лука Кримски” бяха необходими 240 000 лева. Заради поскъпването на строителните материали обаче сумата вече е 300 000 лева, каза отец Петър. Предстои тази седмица да бъдат отворени дарителниците, в три-четири от тях имало събрани доста средства. Свещеникът съобщи, че имат уверението на кмета Йордан Йорданов, че ще бъдат отпуснати 100 000 лева за градежа. Молба за това е отправена до него и до председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков. Идеята била до Нова година да бъдат предоставени половината от средствата, а по-късно и останалата сума.

c