Водещи новини Добрич Общество

С концерт музикални звезди от Добрич подкрепиха съграждането на храм “Св. Лука”

В благотворителен концерт за събиране на средства за съграждането на храм “Св. Лука Кримски”, гражданите на Добрич подкрепиха идеята чрез закупуване на билети и отделяйки средства в дарителната кутия, поставена в зала “Добротица”. Два дни, преди да бъде направена първата копка на храма, благородната кауза събра на една сцена голяма част от музикалните звезди, родени в Добрич. На 12 април, публиката имаше удоволствието да види – Преслава, Миро, Ваня Вълкова, Ивелина Колева, Димитрина Германова, Елена Георгиева, Александър Петров, Росен Петров, ансамбъл „Добруджа” и брас формацията на Училището по изкуства.

На финала, отец Петър Димитров благодари на всички за съпричастността към каузата и оказаната помощ и съобщи събраната до момента сума – 31 218 лв. През идните дни предстои да бъдат изброени средствата от продажба на билети, както и чрез дарителските кутии, поставени на различни места в Добрич.

Миро и Преслава пеят на благотворителен концерт за новия храм в Добрич, дни преди първата копка

В края на тричасовия концерт, на сцената излязоха най-младите – Димитрина Германова, малките учениците от СУ “Св. Климент Охридски” и училищната брас формация, за да изпълнят “Ние сме света” на Майкъл Джаксън.

На 14 април от 11.30 часа – в ЖК “Добротица”, предстои да бъде направена официалната първа копка за съграждането на най-новия православен храм в гард Добрич. Церемонията ще води Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *