Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

С молитва и света Литургия осветиха новия храм "Св. Архангел Михаил" в с. Ведрина

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи молитва и света Литургия в храм "Св. Архангел Михаил" в с.  Ведрина, община Добричка. Храмът е дълго чакан и рано сутринта пред него се събраха десетки жители, за да се помолят за здраве и помирение.

"Чакаме построяването на този храм от 15 години, но същинската му реализация стана през последните 2 години и половина. Радвам се много за добруването на хората, за жителите на селото. Нека Бог винаги утешава, подкрепя и подпомага всички човеци влизащи в този храм и всички жители на село Ведрина, а те да намират покой, утеха и духовна радост винаги, когато пристъпят неговия праг," сподели с добри пожелания кметът на селото Красимира Атанасова.

Красимира Атанасова, кмет на с. Ведрина

Църквата е построена със средства от миряните Кольо Драгнев, Иван Великов, Румен Гушев, Гергана Неделчева и Илия Стоянов, с подкрепа от строителна фирма "Ив-строй 87", безвъзмезден труд от жители и приятели на селото.

"Дълги години чакаме този храм, доста хора не успяха да дочакат неговото построяване. Вярвам, че той ще върне младите хора на село и то никога няма да остане без жители. Вярвам, че този храм ще продължи традицията, която са ни завещали нашите родители, да пазим вярата си, да останем верни на духовните ценности в живота, защото те са запазили страната ни жива", сподели Мирка Желева жител на село Ведрина.

Мирка Желева, жител на селото

В церемонията по освещаването жителите и гостите на селото прикадиха и  обиколиха със светена вода около храма, за да бъде защитен от зли сили.

Преслав НЕЙЧЕВ

c