Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

"Неопърл" завършва разширението на завода си в Добрич, става лидер на пазара в Европа (ВИДЕО)

С новата инвестиция на стойност 7 милиона лева българската компания става най-големият производител на гъвкави съединения за вода в Европа.

Поредната мащабна инвестиция реализира в Добрич “Неопърл България”. Компанията е най-крупният инвеститор в града за последните 30 години и сред най-големите работодатели. С новата инвестиция на стойност 7 милиона лева българската компания става най-големият производител на гъвкави съединения за вода в Европа.

Първата копка на новия завод беше направена през април тази година. Новите мощности увеличават площта на завода с още близо 3000 кв. метра, обогатяват продуктовата му гама и създават нови работни места. Дейностите трябва да приключат за по-малко от 200 дни. 

Изграждането на новите мощности започна в началото на месец април и вече е на финала. Вече е минала първата приемателно-вътрешна комисия. След като изпълнителят предаде символично ключовете, ще се пристъпи към разполагане на оборудването, коментира в интервю за Про Нюз Добрич Веселин Велев, управител на „Неопърл България“ ЕООД.

Очаква се в края на ноември да бъде настанено цялото оборудване и да започне производството. Там се разкриват нови 50 работни места, като набирането на персонал е започнало още през август-септември.

Инвестицията възлиза на общо 7 милиона лева, от които 5 милиона лева са само за построяването на сградата. Оборудването възлиза на още един милион евро.

Чрез новата инвестиция, която ще заработи на пълни мощности в началото на следващата година, „Неопърл България“ се превръща в най-голямата фабрика в Европа за производство на гъвкави съединения за вода в Европа, съобщи Веселин Велев. Възложено е проучване къде в световен мащаб се намира компанията от Добрич.

Нейни клиенти са най-големите световни производители - най-големите производители на санитарни продукти от цяла Европа, Южна Америка, Северна Америка, от централна Америка – от Япония до Мексико и от Швеция до Южна Африка продаваме нашите продукти, посочва Веселин Велев.

„Неопърл България“ е част от германо-швейцарската група Neoperl и се занимава с производство на гъвкави съединения за вода. Историята започва през 2000 година с българската компания „Булмат“, която през 2013 г. се присъединява към Neoperl Group – бизнес с 60-годишен опит, предлагащ иновативни решения във водопроводния сектор, и световен лидер в бранша си. Заводът в Добрич става факт през 2018 г. след инвестиция от 15 млн. лв. В него днес работят над 400 души. 

c