Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Коледен базар в Добрич набира средства за храм „Свети Лука Кримски”

Коледен базар, чрез който се набират средства за строящия се в ЖК „Добротица” православен храм „Свети Лука Кримски”, отвори врати в Добрич миналата седмица. Той се намира в шатра пред Пощенска банка, до Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”.

На базара може да намерите всичко, за да украсите дома си и да направите Коледните празници по-светли. За Про Нюз Добрич председателят на Църковното настоятелство отец Петър Димитров разказа, че предлаганите красиви сувенири са изработени от него и от три наши съгражданки – две майки на деца с увреждания и една – на близнаци. От базара можете да си закупите ръчно изработени коледни венци, играчки за елха – камбанки, топки, пънчета за маса, иконки, църковни календари за 2021 година и др. 

Касичка ще бъде поставена утре и на коледния базар, който се намира на площад „Свобода” и днес отвори врати. Средства продължават да се събират и чрез т. нар. дарителници, които са разположени в различни обекти в Добрич.

В банковата сметка, чрез която се набират средства за храма, в момента има около 12 000 лева. За грубия строеж на църквата, която е на кота нула, са необходими 240 000 лева.

c