Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Ново бижу краси парка на Добрич – защита срещу разливи се превърна в красиви пейки (ВИДЕО)

Посетителите на парка в Добрич се радват на най-новия парков елемент, който е изграден между ресторант „Лебед“ и комплекс „Изида“.

Съоръжението, което всъщност е защита срещу разливи от дерето, се превърна в любимо място на млади и стари, само за два-три дни.

На съоръжението са монтирани пейки със скрито осветление, като изработката е на добрички майстор. Всеки дървен елемент е ръчно шлайфан и оформен, затова времето за пълното завършване е отнело повече от два месеца.

Интересното е, че различните височини не са грешка, а са умишлено позиционирани по този начин, дори майсторите се шегуват като казват, че високите пейки са за внуците, а най-ниските са за бабите и дядовците.

Облицовката е изработена от местната фирма “Феникс”, като „Изида“ заплати само 50% от цената, останалата част пое фирмата доставчик.

Съоръжението е поредния подарък от фирма „Изида“ за града. За да го има, Общината даде съгласие, а фирма „Изида“ пое разходите за проекта, възлагането и изграждането, което възлиза на над 100 хиляди лв.

Като надграждане на идеята към това ще бъдат добавени USB слотове за зареждане на телефони, ще има безплатен интернет през WIRELESS. Ще има и елемент, на който ще бъде мястото за “катинарите на любовта”.

"За пореден път се радваме на щастливи лица и че имаме възможността да даряваме това. Изказваме специални благодарности на собственика на фирма “Феникс”, който по собствена инициатива се включи в изпълнението. Голяма сила е доброто, то винаги трябва да е навсякъде и да ни води напред, коментира Младен Матеев.

c