Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

15 660 лева са събрани по сметката за градежа на храм „Свети Лука Кримски” в Добрич

15 660 лева са събрани до момента по банковата сметка за изграждането на храм „Свети Лука Кримски” в ЖК „Добротица” в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич  председателят на Църковното настоятелство отец Петър Димитров.

Припомняме, че в момента се провеждат две коледни инициативи за набиране на средства за градежа на църквата. Пред Пощенска банка, в близост до Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”, в шатра е разположен коледен базар. По думите на отец Петър има голям интерес към ръчно изработените сувенири, които се предлагат на него. Хората си избират някой от предлаганите празнични предмети и пускат желаната от тях сума в кутия. Сред дарителите е и наш съгражданин, който е предоставил два буркана с жълти стотинки.

На коледния базар в Добрич, който се намира на площад „Свобода”, е разположена кутия за набиране на средства за храма. Добричлии могат да дадат своя дан и чрез благотворителниците, които се намират на различни места в Добрич.

Отец Петър се обръща с апел към фирмите – да дарят средствата, предвидени за коледни тържества, които няма да се състоят зарази наложените противоепидемични мерки. Те ще получат свидетелства за дарения.

Припомняме, че градежът на храм „Свети Лука Кримски” е на кота нула. За довършването му са необходими около 240 000 лева.

c