Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Кои бяха най-четените новини на Про Нюз Добрич през 2020 година

През отиващата си 2020 година Про Нюз Добрич имаше доверието на своите читатели, които многократно се увеличиха.

Показват го следните няколко факта:

  • През 2020 г. 1 726 226 уникални посетители са чели новините ни 10 821 902 пъти.                                                                                                    
  • Само за един ден сайтът е имал 115 013 уникални посетители и 314 425 разглеждания.
  • Наши материали имат десетки хиляди четения, а две от новините ни – над 100 000.
  • Във фейсбук наши новини имат достигнати над 1 милион души

Всичко това ни кара де се гордеем като екип на уважавана и четена онлайн медия, не само в Добрич и региона, и ни дава невероятен стимул за работа и през 2021 година !

Благодарим Ви!

Кои са ТОП 10 на най-четените новини в Про Нюз Добрич през 2020 година можете да видите по-долу. Както и следващите 30 в класацията за годината.

В Сенокос изпращат загиналата в инцидента с джет 27-годишна Андрияна 142 523 четения

На 24 август в село Сенокос бе погребана 27-годишната Андрияна Баева, загинала нелепо в инцидента с джет в морето край Балчик. „Цялото село е в шок от тази смърт на млад човек“, каза за Про Нюз Добрич кметът на Сенокос Красимир Георгиев. Той съобщи, че жителите на селото събират пари, за да може да се подпомогне семейството, което нямало големи възможности.

Андрияна живеела с баща си и детето си – 5-годишно момченце, в Сенокос.  Неотдавна заслужила титлите „Топ лица“ на Добрич и на Балчик.

Инцидентът стана около 18 часа на 22 август. Джетът се е движил в морето източно от централния плаж в Балчик. Красимир Н. /47 г./ е управлявал собствения си джет, на който се е возела младата Андрияна. Машината попада на далян с рибарски мрежи, който не е бил обозначен. При преминаването през даляна жената пада от джета и загива на място. Мъжът пострада, но животът му бе извън опасност.

Коледно чудо: Семейство от Добрич, изгубило 18-годишен син, се сдоби с рожба 100 704 четения

Истинско коледно чудо споходи преди Коледа семейство Анита и Бисер Манолови от Добрич. Двамата родители изгубиха 18-годишния си син Дилян през лятото на 2019 година. Преди дни – на 15 декември, те се сдобиха с рожба –  на бял свят се появи синът им Владислав. Момченцето се роди със секцио благодарение на акушер-гинеколога д-р Ивайло Петев и акушерката Марияна Драгнева, която беше 24 часа с родилката. Влади проплака с тегло 3 800 грама, дълъг е 52 сантиметра.

„След като изгубихме Дилян беше много трудно. Буквално седмици след това двамата със съпругата ми решихме, че няма смисъл да се окайваме. Не че са спрели сълзите ни от сутрин до вечер, но решихме да си имаме друго дете”, споделя за Про Нюз Добрич бащата Бисер. Той се връща назад и разказва за трагедията, сполетяла семейството му.

Откриха изчезналата в Германия Ивелина от Балчик, изоставена на 500 км – гладна и без пари 96 725 четения

18-годишната Ивелина, която от 25 септември бе в неизвестност в Германия, беше открита след публикацията в Про Нюз Добрич. Намериха я на над 500 километра от града, където живее. На 3 октомври роднините й са я прибрали и тя е дала показания в полицията. Обяснила, че мъжът, който я е отвел, опитал да я склони да проституира.

След публикацията на Про Нюз Добрич и разшумяването на случая, я изоставил без пари на автогарата във Франкфурт на Майн. Опасенията на близките бяха, че е отвлечена с цел проституция.

Двама братя първи откриват обезобразената при инцидента с джет в Балчик Андрияна  87 167 четения

Ивайло Попов – наемател на Водна база „Централен плаж Балчик”, и брат му Християн Попов са първите, които научават за инцидента с джет в морето край Балчик, при който загина 27-годишната Андреяна, а собственикът на джета 47-годишният Красимир бе настанен за лечение в болницата в Добрич.

Християн Попов вижда от брега, че между две буни има безстопанствен джет. Това го кара да провери на място какво се случва. Тръгва заедно с брат си и спасител. Заварват обезобразена жена.

Цяло село край Добрич се обедини и купи фургон на семейство, изгубило сина си при пожар  85 534 четения

Със сълзи и думи на благодарност Димо от Малка Смолница получи фургона, за който съселяните му единодушно решиха да бъде закупен, за да има отново дом почерненото семейство. Фургон, оборудван за живеене, бе доставен в навечерието на Коледа в добричкото село Малка Смолница на Димо и Ваня Димови, чийто дом бе изпепелен наскоро при пожар. При него загина 28-годишният им син Методи.

Съседи на мъртвото семейство от Добрич: Бяха хубави хора, разбираха се 61 625 четения

„Хубаво семейство бяха, разбираха се двамата, лошо не сме видели“, коментираха пред Про Нюз Добрич съседи на загиналото у дома си в района на “Реджията” семейство, задушено от газ. Мъжът и жената бяха намерени мъртви на 17 ноември, но са загинали вероятно преди 3-4 дни заради неправилна употреба на два туристически газови уреда.

Разследващите предполагат, че трагичният инцидент е станал миналия петък или събота. Комшии усетили тогава миризма на газ, но явно никой не е сигнализирал. Синът на загиналите е отишъл в апартамента на първия етаж вчера и ги е намерил безжизнени

Вили Димитрова от Ген. Тошево – благодетелката на почерненото семейство от Кардам - 39 604 четения

Виолина Димитрова или по-популярна като Вили е на 32 години от Генерал Тошево. Майка е на две прекрасни деца – Георги на 7 години и Дея-София на 4. С мъжа си Емил Душилов имат мебелен магазин, в който работят двамата, както и свекърва й. Вили се грижи и за още пет деца – вече година след смъртта на 8-годишния Стефан от село Кардам, тя е неотлъчно до семейството му, основен двигател е на мащабната кампания, която се проведе за неговото подпомагане. Младата жена и сега поддържа връзка с бабата и дядото на Стефчо и петте му братчета и сестричета, продължава да е тяхна опора.

19-годишните Мартин и Ивелин са загиналите в тежката катастрофа тази сутрин в Добрич 39 353 четения

Мартин и Ивелин са имената на загиналите 19-годишни момчета в катастрофата, станала в 03.30 часа на 4 септември в Добрич, научи Про Нюз Добрич. По-рано от Апелативната прокуратура съобщиха, че  при пътнотранспортното произшествие са загинали двама от пътувалите в автомобил „Форд“ общо шестима души.

Всичко това се разиграва на един от основните булеварди в Добрич – „Добруджа“, в посока към площад “Тракийски“ към балчишката бензиностанция в района над агромагазина. Зад волана е бил навършилият наскоро 14 години Руслан К. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо са пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

Плантация с дървото на бъдещето цъфти недалеч от Добрич  36 561 четения

Гора с високи дървета цъфти с прекрасни розово-бели цвенове разнася непознато прекрасно ухание недалеч от Добрич. Край село Стефаново е най-голямата плантация от дървото на бъдещето – пауловния, в област Добрич. Тя е създадена от Милен Миланов, като началото й е поставено през 2012 година.

В област Добрич има не повече от 4 такива гори. В Каварненско е изградена първата, която е за биогориво. Другите са в районите на селата Одринци и Свобода, но те са по-малки като площ. Гората на Милен се простира на площ от 23 декара, засадена е на два етапа.

Загиналият младеж от Ген. Тошево трябвало да е студент във Военноморското във Варна 35 838 четения

Абитуриент е бил тази година загиналият при тежка катастрофа 19-годишен Димитър Станиславов Георгиев от Генерал Тошево, научи Про Нюз Добрич. Пътнотранспортното произшествие стана на 20 август около 3 часа по ул. „Димитър Благоев” в добруджанския град. При опит да заобиколи спрял автомобил на входа на Генерал Тошево Димитър изгубил контрол над колата, с която пътувал. Последвал удар в бордюр, след това в електрически стълб и в дърво. Младият шофьор загинал на място.

Димитър Георгиев завършва СУ Никола Й. Вапцаров в Ген. Тошево. Приет е за студент във Военноморското училище във Варна. Съгражданите му го познават и като футболист във ФК „Спортист”.

Ето и кои са следващите в класацията за 2020 г.

Бивша националка по баскетбол живее като отшелник край морето до Крапец 31 985 четения

Над 1000 лева събраха жителите на Сенокос, за да помогнат на семейството на загиналата с джет Андрияна 29420

Почина собственикът на Автошкола „Пантелеев“ в Добрич  28192

Известният добрички кардиолог д-р Ивелин Марков почина от COVID 19 27926

Почина бизнесменът и шампион по офроуд от Добрич Христо Жорж Калинков 27406

Майка от Добрич, на която дарители помагаха с кръв, изгуби битката за живота си 26460

Младежи от Добрич започнаха бизнес за почистване, вместо да са по барове  25248

14.5 килограма премахна от теглото на жена от Добрич пластичният хирург д-р Вълчев 21038

Помогнете! Майка от Добрич е прикована на легло, след като джип помете колата й  20534

Невероятна красавица с титли е загиналата при инцидента с джета край Балчик, оставя малко дете 19972

Синът, дъщерята и внукът на загиналата са били в горящата къща в Добрич  17584

Три крачки не достигнали на Събка да се спаси от огъня, семейството й в Добрич остана без дом 17821

Майка от Добрич на 4-годишно момченце спешно се нуждае от помощ, за да живее 16621

Над 20 години родители от Добрич търсят безследно изчезналите си деца 15975

Мъж в Добрич стреля по жена си и заплаши да се гръмне, предаде се след 13 часа преговори  15970

Километрични опашки от автомобили се извиха към евтиния плаж в Албена 15854

Откриха след 10 дни измръзнал труп на мъж от село край Добрич 15763

Момиче от Балчик изчезна в Германия, подозират отвличане с цел проституция 15399

Взрив разтърси квартал Балик в Добрич, след палеж изгоряха три коли 15033

Млада майка на три деца е изчезнала от село край Добрич, близките й молят за помощ 14651

Бебе с рекордно тегло се роди в Добрич, тежи 6,6 кг 14318

Година след зверска катастрофа млада майка от Добрич е в количка, виновникът е неизвестен 13673

Оставиха зад решетките Шалтера, който преби и стреля по човек край Добрич 13418

Маслозаводът в Добрич е с нов собственик от днес, възобновява дейността си 13233

Нива с технически коноп /канабис/ разбуни духовете в Каварна  12950

Балчик – първата община в България със забрана за 5G  12379

След 21 години осиновен във Франция откри майка си в Шабла  12201

Ангелина от Добрич произвежда био зеленчуци и създава забавна ферма по растениевъдство за деца 11753

Най-добрият студент на МУ-Варна е от Балчик и вече работи в болницата в Добрич 11745

Заради болен учител 19-годишен от Добрич влезе в час по физика като преподавател 11510

c