Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Най-добрият студент на МУ-Варна е от Балчик и вече работи в болницата в Добрич

Д-р Ерсин Исмаил е ординатор е в отделението по медицинска онкология на МБАЛ „Добрич” и в Спешното отделение на болницата

Д-р Ерсин Исмаил завърши обучението си в Медицински университет - Варна с пълно отличие и награда „Златен Хипократ", съобщават от висшето учебно заведение.

Общо 1034 студенти успешно се дипломираха в МУ-Варна във факултетите по „Медицина", „Дентална медицина", „Обществено здравеопазване" и Медицински колеж, както и в трите филиала в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. Отличниците на Випуск 2020 г. в МУ-Варна са 131. Те получиха парични награди от ректора проф. д-р Валентин Игнатов, а първенците от всеки факултет във Варна и от кмета г-н Иван Портних.

Поради създалата се епидемиологична обстановка в страната завършващите випуски бяха представени виртуално. 

Д-р Исмаил е един от двамата пълни отличници на випуска. Той е от Балчик. От няколко месеца работи в МБАЛ-Добрич, където е специализант. Ординатор е в отделението по медицинска онкология на МБАЛ „Добрич” и в Спешното отделение на болницата. На 8 декември, когато бе неговото дипломиране и повечето студенти празнуваха, той беше дежурен нощна смяна в Спешното отделение.

На въпроса "Защо избрахте да станете лекар?", д-р Ерсин Исмаил отговаря: "Винаги се замислям над този въпрос, колкото и често да ми го задават. Взех решение да кандидатствам медицина напълно сам, в семейството ми няма други лекари. Оценявам високо лекарската професия, поради фундаменталната ѝ роля в обществото, както и неограничената възможност за личностно и професионално развитие. Може би още в 9 клас вече знаех, че искам да съм част от този динамичен процес и за мое огромно удоволствие, вече говоря от името на новозавършил лекар".

Повече за младия лекар четете тук.

c