Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Младежи от Добрич започнаха бизнес за почистване, вместо да са по барове

Искаме да покажем на хората, че младите, особено момчетата, не са само по баровете и дискотеките, а мислят за напред, мислят за работа. Това споделиха за Про Нюз Добрич двама младежи от Добрич, които наскоро стартираха собствен бизнес. Това са 20-годишният Владислав Маринов, възпитаник на ЕГ ”Гео Милев”, в момента студент във втори курс в специалност „Растителна защита” в Аграрния университет в Пловдив и Светослав Маринов, на 25 години, който е завършил Строителната гимназия в Добрич. Двамата са собственици на Агенция за професионално почистване „Маринови Груп”. Младежите посочват, че нямат роднинска връзка и съвпадението на имената им е случайно, но пък става име на фирмата им.

Бизнесът им стартира преди малко повече от два месеца. „Решихме да се занимаваме с почистване, защото е нещо, в което можем да гарантираме за изпълнение, за качество. Имаме понятие”, споделя Светослав. Той разказва, че има опит в тази сфера – работил е в нея и тук, и в Германия. Познава и хора, които имат почистващи фирми. Приятелите обясняват, че към момента се справят, успяват да предложат нужното качество, добро изпълнение и клиентите им се доверяват, доволни са.

Почистваща агенция „Маринови Груп” предлага абонаментни услуги в почистването – на витринни стъкла на търговски обекти, като помощник в къщи – когато хората нямат възможността и не успяват да поддържат дома си във вида, в който желаят. Има и абонамент, който е за заведения - почистване на под, стъкла, тоалетни, складови помещения. Предлагат се и единични услуги - почистване на под, стъкла, дограма, климатици, пране на мека мебел, на килими, на автотапицерии. Прането е основно на място. Често ги ангажират за килими или настилки, които не могат да бъдат извадени, тъй като са затиснати с мебели и трябва да бъдат почистени на място. Предлагат и изнасяне на мека мебел, предимно от малки хотели и вили, пране и връщане. Агенцията се занимава и с поддръжка на входове на жилищни блокове - метене, миене, почистване на асансьор. За качеството на услугите допринасят професионалните машини, с които разполага Агенция „Маринови Груп”. Професионални са и препаратите, които използват.

За момента Владислав и Светослав работят сами, нямат работници. Когато имат нужда от помощ разчитат на приятелките си. Споделят, че учудващо и за тях имат достатъчно работа. „Ние сме млади момчета, нахъсани, даваме всичко от себе си. За толкова кратък период от време сме доволни от дейността си”, разказват младежите. Не крият, че са имали и случаи, в които са се прибирали толкова изморени, че едва са се добирали до леглата си. А на другия ден трябва отново да станат и да работят..

За цените, на които предлагат услугите, младежите споделят, че са строго индивидуални и се определят след оглед, който е напълно безплатен за клиентите им. Обясняват, че огледът не е с нищо ангажиращ, не е задължително след него да се поръчва почистване. Правят и консултации – в какъв момент е най-подходящо да бъде извършено почистването. Работим на прилични, достъпни, народни цени, посочва Светослав.

Владислав обяснява, че предлаганите услуги може да се видят във Фейсбук страницата им. Съвсем скоро ще имат и собствена платформа, на която ще може да се проследява работата им, ще могат да се дават заявки, записвания за огледи. „Всеки е добре дошъл да види нашите резултати и да се увери, че имаме качество. Работим така, че все едно е за в къщи, все едно го правим за нас”, обяснява Владислав.

Той посочва, че не разделят клиентите на богати и бедни, на хора с различни стандарти, третират всички по един и същи начин. „Има всякакви хора сред клиентите ни, от всички слоеве. За нас няма значение дали са работници или с по-висок стандарт. Към всеки клиент подхождаме по един и същи начин – с уважение, опитваме да бъдем повече от коректни. За нас няма значение колко са заможни, няма значение с какво се занимават и какъв бюджет имат”, допълва Светослав.

Двамата приятели споделят, че за тях е много важно клиентите им да им имат доверие. Много често те им дават ключовете за домовете си. „Благодарим за това доверие и смятам, че има защо да ни бъде гласувано. Защото за нас човешката гледна точка е на първо място, може би дори преди работата. Подхождаме към хората приятелски, добронамерено и смея да кажа, че това ни се отблагодарява”, обяснява Светослав.

c