Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Помогнете! Майка от Добрич е прикована на легло, след като джип помете колата й

30-годишната Станислава Петрова от Добрич има нужда от помощ, за да може отново да се разхожда и да тича с малкия си син. Младата жена пострада при тежка катастрофа в края на миналата година, когато джип помете колата й, в която бе и невръстният й син.

Както Про Нюз Добрич вече писа, тежката катастрофа стана около 8.20 часа на 11 декември сутринта, когато джип блъсна лек автомобил „Опел” по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара, леката кола се блъска в дърво, а детето – на година и осем месеца, е открито извън автомобила. Двамата са откарани до болницата в Добрич, като детето е освободено след преглед, без наранявания, а жената е настанена с фрактура на гръден прешлен. Тогава близките на жената обясниха, че тя си спомня, че я е блъснал сив джип с големи кръгли фарове. Изпреварвал на завоя за с. Приморци и след удара продължил към селото. Жената не е видяла номера на джипа, защото е имало гъста мъгла.

В опита си да избегне удара, тя дърпа волана вдясно, маха предпазния колан и се обръща, за да освободи от колана и детето, което е пътувало в столче  отзад. Майката успява да извади детето от столчето и така го спасява, защото последвалият удар в дърво е бил именно от страната, където е било то. Близките са категорични, че детето не е изхвърчало от колата, а е излязло само. „Детето е живо, благодарение на майка си. А, тя е в толкова тежко състояние, защото остава между двете седалки, след като го е издърпала”, разказаха близките.

Младата жена получи множество наранявания, имаше счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма, която стана причина за временното й парализиране от кръста надолу.

По-късно майката бе преместена в болница във Варна, където й бяха направени операции.  

Издирват сив джип, блъснал кола с жена и малко дете край Добрич

Тя вече премина през няколко операции, но сега има нужда от ежедневна терапия и рехабилитация. Нейното семейство не е в състояние да покрие всички разходи, необходими за възстановяването й, което може да отнеме години.

„Силно се надявам, че с помощта на всички вас можем да направим този дълъг път по-малко болезнен за тях. Всички само искаме отново да видим как Сиси се разхожда и играе навън с 2-годишното си момченце, което само преди ден имаше рожден ден.

Молим за помощта ви! И най-малката сума е от значение и нямате представа колко би означавало за мен и цялото ми семейство! Също можете да помогнете, ако просто споделите тази страничка, за да може да достигне сърцата на повече хора! Благодарим ви от сърце!“, сподели Сияна Петрова. Тя е родственица на Станислава и организира дарителска кампания за нея в платформата gofundme.com.

Днес младата майка е обездвижена и не чувства нищо от кръста надолу. През първите две седмици тя беше в болница, където претърпя операция за смяна на премазания прешлен, множество дренажи и коремна операция. След това лекарите казаха, че не могат да направят повече за нея и я пуснаха да се прибере вкъщи, споделиха близките й.

Те са се свързали с различни медицински специалисти и разбраха, че има надежда. Има голям шанс тя отново да проходи и да се грижи отново за детето си, но това ще е дълъг и труден път. Изисква ежедневна рехабилитация и терапия, заедно с големи разходи по всичко необходимо. Семейството на Станислава не е в състояние да се справи с разходите за всичко, от което се нуждаят. Семейството има нужда от средства за ежедневната й терапия, закупуване на инвалиден стол, помощни средства, проходилка, разходи за болници, лекарства и още много, с които не могат да се справят.

Затова близките и приятелите на Станислава се обръщат за помощ към всички, които желаят да протегнат ръка в този момент.

Молим всички вас за помощта ви! И най-малката сума е от значение и нямате представа колко би означавало за мен и цялото ми семейство особено в дни на световна пандемия.

Можете да дарите чрез платформата gofundme.com:

или чрез ПейПал (PayPal) сметка на https://paypal.me/SissiPetrova?locale.x=en_US

c