Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Километрични опашки от автомобили се извиха към евтиния плаж в Албена

Стотици автомобили се отправиха днес към плажа в курорта Албена. В сутрешните часове се извиха километрични опашки. Имало е чакащи коли още преди кръговото кръстовище, разказаха читатели на Про Нюз Добрич. В социалната мрежа много отиващи на плаж в курорта публикуваха снимки с огромните опашки от чакащи. Видеокадри пък показваха поредицата от коли, идващи към ваканционното селище откъм Добрич.

Въпреки големия брой коли, влизането в курорта е ставало бързо. Чакало се е 15-20 минути и заради идващите от Кранево и Варна. На входа на Албена колите се дезинфекцират.

В обедните часове опашки от чакащи вече е нямало.

Стотици коли днес е имало на паркинга на автогарата, където цената за престоя през деня е 5 лева.

Пореден уикенд плажът на курорта е пълен, за разлика от тези по Южното Черноморие. Основна причина за това са ниските цени на плажните принадлежности, които „Албена“ обяви преди началото на сезона –1 лв. за чадър и 1 лв. за шезлонг.  Има и огромна свободна зона.

Курортът предлага на гостите, които са избрали да посетят само плажа, отлична възможност да хапнат нещо вкусно и да се скрият от обедната жега. Срещу 12.90 лв. на човек ресторант Рай предлага блок маса, а all inclusive ресторанта на хотел Гергана може да се ползва срещу 18 лв. на човек.   Според постове от социалната мрежа, има заведения, в които се предлагат рибена чорба и пилешка супа за 2.50 лв., таратор и боб чорба за 2.00 лева, пържена цаца за 4 лева, пържен сафрид за 6 лева, миш-маш за 3 лева и др.

Хората от Добрич и региона, освен от плажа, могат да се възползват и от атракциите в Албена. И те го правят – хората се забавляват, вземат си джетове, парапланери, парашути“, коментират от ваканционното селище.   

Снимки: Фейсбук

c