Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Пътешественикът и журналист Георги Милков представи книгата си в Шабла

„Истории от ръчния багаж“ съдържа 11 раздела и всички истории са истински

Пътешественикът и журналист Георги Милков представи в Шабла книгата си „Истории от ръчния багаж“. Събитието бе част от програмата за честване на 130-годишнината на НЧ „Зора 1894“ Шабла.

Пред публиката в крайморския град той разказа как като дете е мечтаел да посещава различни места и след години това се осъществява. Почти като на игра е въртял глобуса и мястото, което посочи с пръст, там отива за първи път. Съдбата или късмета го отвежда в Буркина Фасо, една интересна за Милков страна. Там се запознава с най-голямото местно племе и присъства на церемония в двореца на краля. За негова изненада се оказва, че в тази далечна страна познават Христо Стоичков. „Истории от ръчния багаж“ съдържа 11 раздела и всички истории са истински. Повод за написването на тази книга е навършването на 50-годишнината му и преместването на редакцията на в. „24 часа“ през 2016-а, когато открива в бюрото и шкафовете около него десетки интересни предмети, които е забравил, че притежава, но зад придобиването на всеки от тях стои интересна история.

Въпреки, че пътува много Георги Милков обича да се връща в България и определя родината ни като най-хубавата за него. В края на срещата авторът благодари на библиотекаря Ваня Колева и на читалищното ръководство за възможността да гостува в Шабла, а присъстващите закупили книгата получиха лично автограф от автора.

c