Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Шабла с подарък за младоженците, венчали се на Тюленово след взрива на мината

Евакуираха ни при взрива, а аз чаках фризьорите, споделя булката

Кметът на Община Шабла Мариян Жечев направи подарък и изпрати поздравителен адрес за младоженците Мария и Цветан, които се венчаха на брега на село Тюленово минути след като там бе обезвредена мина.

Както Про Нюз Добрич писа, младоженците са Мария и Цветан. Емоцията от премеждието, накарало цяла България да впери поглед в Тюленово, не попречи на желанието им да се врекат във вечна вярност на брега на морето, именно на терасата на хотел „Тюленово“. Техните около 60 гости от Враца и Монтана бяха настанени в комплекса и преживяха случващото се като зрители на първия ред. След откриването на дрона  районът беше отцепен от полиция. На следващия ден настанените в този и съседните хотели бяха изведени навън, докато трае операцията по обезвреждането. Някои не успяха да облекат официалните облекла за сватбеното тържество. "Беше различна сватба, доста интересна. Имаше притеснения дали ще успеем да се справим с приготовленията преди събитието, но организаторите, управителят на хотел-ресторанта успяха за много бързо време да вземат мерки и нашето събитие да се осъществи по най-добрия начин".

Това разказа Мария Гаралова - булката, край чиято сватба бе открит и обезопасен дрона с боеприпас край Тюленово в понеделник. 

Младоженци се венчаха на брега на Тюленово минути след обезвреждането на мината

"Вечеряхме на терасата вечерта преди събитието. Тогава дойдоха полицаи, които най-любезно ни помолиха да се приберем, тъй като има предмет, намерен във водите, и може да представлява опасност за нашата безопасност", каза Гаралова пред Би Ти Ви.

Тя разказа, че е вярвала, че сватбата им няма да пропадне, а ще се проведе както трябва.

Сватбарите не са наблюдавали взрива, тъй като са били евакуирани от хотела.

"Чакахме го с голямо нетърпение, тъй като очаквах фризьорите да дойдат да направят моята сватбена прическа. И разбира се, с ръкопляскания, след като се случи взрива", спомни си още булката.

В поздравителния адрес от кмета на Шабла се казва:

„Уважаеми Мария и Цветан,

Приемете най-сърдечните ми поздрави по повод Вашето сватбено тържество. Поднасям Ви пожелания за здраве, обич и вяра, които да окрилят делата Ви и сътворяваното от Вас!

Дори, когато нещата се объркват, просторът не се отваря цял и небесните камбани мълчат… Дори тогава, живейте с вдъхновение, дишайте и не губете надежда! И нека да е безразсъдно смело! Давайте любов, бъдете любов и живейте в любов! Нека съвместният Ви път бъде изпълнен с много успехи и светлина в идеите!“    

c