Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Удари последният звънец за абитуриентите от СУ „Асен Златаров“ Шабла, випуск 2024

СУ „Асен Златаров“ Шабла изпрати своите абитуриенти. Десетте момичета и момчета от випуск 2024 година чуха за последен път училищния звънец. Възпитаниците на Стефка Балева бяха посрещнати в двора на училището от техните учители, родители, близки и приятели.
Гости на дванадесетокласниците бяха кметът на община Шабла, Мариян Жечев, заместниците му Петър Атанасов и Цветелин Йорданов, секретарят на общината Миглена Спирова, Тодор Димитров – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, Нели Райчева – гл. експерт „Образование“ в общинската администрация, общински служители.
Младежите бяха поздравени и напътствани за последен път от директора на СУ „Асен Златаров“ Петранка Валентинова. В словото си тя каза, че от днес за тях започва нов етап. Разделят се с родното училище, но ги чакат нови възможности за реализация по пътя, наречен живот. Пожела им „На добър път“!
Бяха прочетени поздравителни адреси от председателя на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева и от името на родителите. Абитуриентите получиха подаръци от председателя на Общинския съвет, а те от своя страна връчиха такива на директора на училището и на своя класен ръководител.
Своят поздрав отправиха мажоретките при ОДК и МТС „Бърборино“ с ръководител Гергана Дафова. Да са щастливи им пожелаха четвъртокласниците.
Последваха номинации за първата учителка Костадинка Стоянова, за незабравимите учители, извървяли пътя от 1 до 12 клас с вече порасналите момичета и момчета.
С много настроение премина празничната програма, подготвена от другите ученици на училището, като поздрав за зрелостниците. Безброй снимки запечатаха това мило събитие, както за дванадесетокласниците, така и за техните родители и приятели.  
c