Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

С концерт завърши творческият сезон на възпитаниците на Общински детски комплекс - Шабла

С концерт в салона на читалище „Зора 1894“ Шабла завърши творческия сезон за възпитаниците на Общински детски комплекс (ОДК).

Пред своите родители и гости младите таланти показаха изключителните си умения да танцуват, рецитират, пеят и да се въплъщават в различни приказни герои.

На сцената се изявиха най-малките мажоретки от ДГ „Дора Габе“ Шабла, тези от 1 и 2 клас и най-големите от 3 и 4 клас. „Танц на овчарите“ бе поздравът на момчетата от четвърта група при ДГ „Дора Габе“, подготвени от Александрина Николова и Християна Христова.

Прозвучаха стихове в изпълнение на Ванеса Ялнъзова и Ива Жечева от 1 клас. С песни за детството, за щастливите летни дни и приятелството ни поздравиха талантливите солисти от клуб „Пей с мен“.

За първи път видяхме дебютът на танцьорите от клуб „Танцувай с мен“.

По време на концерта, чрез презентация присъстващите се докоснаха до работата на учителите и учениците през годината - оценена високо чрез награди и отличия.

Програмата завърши с театралната постановка „Грозното патенце“ на децата от куклено-театралния състав при ОДК. След заслужените аплодисменти, които получиха малките артисти, на сцената за обща снимка се качиха всички участници в празничния концерт по повод приключването на творческия сезон.

Пламена Маринова – директор на ОДК и Гергана Дафова – ръководител на школите отправиха пожелания за весели летни игри и до нови срещи на есен.

c