Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Отново ще има занимания в басейна по време на лятната програма „Наше лято“ в Тервел

Двадесетото издание на лятната ваканционна програма "Наше лято" ще стартира на 1 юли в 17,00 часа. Всички големи, малки и още по-малки момичета и момчета са поканени на откриването.

По време на събитието ще бъде раздаден и графика на всички дейности през месеците юли и август. Програмата се финансира от Община Тервел и се реализира от екипа на ЦПЛР "Малкият принц" в партньорство с читалищната библиотека, музея, РПУ Тервел, РС ПБЗНБА Тервел, ДЛС Тервел. Освен традиционните занимания - рисуване, спортни игри на открито, керамика, забавна лаборатория, шахмат, пеене, танци и др., новите акценти в програмата са продиктувани от родителите на децата от предходната година.

За първи път участниците в програмата ще се научат как се прави домашна комзетика с билките, които са навсякъде около нас. Освен това, ще бъде проведен Ден на полето, както и пикник, на който младежите ще се научат как безопасно да къмпингуват, да разпъват палатки, да приготвят храна на открито, ще снимат звездното небе.

Тази година ще бъдат възстановени посещенията в басейна на ДГ 2 "Здравец", където ще се провеждат занятия по аквазумба. Незабравимо лято, изпълнено с много забава, весели моменти, но и с нови знания и умения, обещават организаторите.

c