Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Прокуратурата: Убиецът в парка на Добрич е вменяем, разбирал е какво върши

Марин Добрев, който на 7 март наръга и уби мъж в градския парк в Добрич, е вменяем, съобщи Окръжният прокурор радослав Бухчев. Заключението на назначената съдебно-психологична и психиатрична експертиза е, че към момента на извършване на престъплението Марин е можел да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

Назначени са и предстои приобщаване към делото на ДНК- и видеотехническа експертиза.

Делото за убийството се води в Окръжната прокуратура, други две досъдебни производства за нападения на Марин Добрев над други граждани, се наблюдават от Районната прокуратура. По думите на Бухчев, делата ще бъдат обединени и ще се водят заедно. „За нападенията / бел.р. на 25 февруари и сутринта на 7 март/ вероятно също ще бъдат назначени съдебно психологична и психиатрична експертиза, защото това са отделни деяния извършени в различни моменти и за всяко едно от тях експертизата трябва да се произнесе дали лицето е разбирало значението на извършеното и дали е могло да ръководи постъпките си”, посочи Окръжният прокурор.

Убиецът е задържан, в ареста е, мярката му за отклонение не е изменяна, допълни Бухчев. След като се направи точната квалификация на престъплението ще стане ясно и какво наказание очаква Марин - затвор 15-20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

В ареста продължава да е задържан психично болният Марин, убил мъж в парка на Добрич

Преди убийството с нож в парка на Добрич полиция издирвала психоболния Марин, не го открила (ВИДЕО)

Добрич излиза на протестно шествие с настояване за отговори за убийството в парка

Дъщерята на убития мъж в Добрич: Беше най-добрият човек, когото съм познавала (ВИДЕО)

Говори един от оцелелите нападнати с нож в Добрич (ВИДЕО+СНИМКИ)

c