Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Нови цени на електроенергията в Североизточна България от днес

От 1 юли 2024 г. влизат в сила нови цени на електроенергията в Североизточна България, според Решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

За битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО, новите тарифи са следните: дневна тарифа – 0,22362 лв./kWh и нощна тарифа – 0,12657 лв./kWh, без ДДС.

Изчисленото средно намаление на базата на решението на КЕВР е 0.49%.

Във връзка с изменението на цените, Енерго-про ще предостави възможност за самоотчет на показанията на потребителите, съобщават от дружеството. Желаещите да се възползват от тази възможност клиенти на регулирания пазар могат да подадат данните от електромера, придружени от клиентски и абонатен номер, до края на деня на 1 юли 2024 г.

Самоотчетът не е задължителен. Ако компанията не получи данни, потреблението ще бъде фактурирано по регламентираната методика – пропорционално разпределение на отчетените количества на дните преди и след влязлата в сила промяна.

Изменението на цената ще бъде отразено еднократно във фактурите на клиентите на Енерго-про. Всички платежни документи за отчетния период, включващ промяната, ще съдържат два подпериода – период по старите и период по новите цени. Броят дни по стара и нова цена ще бъде различен в зависимост от отчетния период на всеки клиент.

С тази промяна, Енерго-про се стреми да улесни своите клиенти и да осигури прозрачност и коректност при отчитането и фактурирането на електроенергията, посочват от дружеството.

c