Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Дни преди да убие в парка на Добрич 31-годишният психично болен мъж намушкал млад човек

31-годишният психично болен мъж, който е арестуван за фаталното нападение с нож в градския парк в Добрич, е ранил с нож  друг човек дни по-рано.

Има информация, че в края на февруари е наръгал млад мъж, на около 20 години, в ръката. Инцидентът е станал в тъмната част на денонощието на улица в Добрич. По наша информация нападателят е бил задържан за 24 часа и след това е освободен.

Случаят се наблюдава от Районната прокуратура. От там казаха за Про Нюз Добрич, че наблюдаващият прокурор към момента се въздържа от коментар, тъй като работата по случая продължава, работи се по горещи следи, събират се доказателства.

„Ние разбрахме за този случай днес по обяд, когато започнахме да проучваме извършителя на тежкото криминално престъпление от снощи, тъй като той е на Районната прокуратура“, каза Златко Тодоров, заместник-окръжен прокурор.

Установено е, че мъжът се води на психиатричен отчет.

Първоначалната информация беше, че двете намушквания с нож снощи са станали около 23 часа. Впоследствие стана ясно, че 56-годишният мъж е нападнат около 18,40 часа в близост до детски съоръжения в градския парк. Той е намушкан в гърдите. Намерен е малко по-късно от случаен минувач, но вече е бил мъртъв. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само установил, че мъжът е починал.

Аутопсията е направена, но съдебният лекар все още не е дал категорично заключение, каза Златко Тодоров.

10-15 минути по-късно, малко след 18,50 часа на 7 март, психично болният намушкал и втори мъж – вече в района зад магазин „Лидл“. При него раната е в областта на ключицата.

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, за да се прецени дали на извършителя ще бъде повдигнато обвинение. Към момента той е задържан в ареста на полицията с мярка за неотклонение. Ако се докаже, че е бил невменяем при извършване на престъпленията, ще бъде настанен за принудително лечение.

Припомняме, че преди дни излезе съдебно-психиатрична и психологична експертиза на 33-годишния мъж от Добрич, който заплаши с бомби всички училища в страната. Тя показва, че той е невменяем, има шизофренно разстройство. Делото бе прекратено и наблюдаващият прокурор поиска налагане на принудителни медицински мерки.

c