Понеделник, 22 юли 2024

22.07.2024

Последвайте ни

Мъж от Добрич подпалил автосервиз заради забавен ремонт на колата му

36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура за това, че запалил автосервиз и намиращото се в него оборудване, като е имало опасност пожарът да се разпростре върху други имоти и от случая са последвали значителни вреди за собствениците им.  

На 24 юни 2020 г. Л.Ф. посетил автосервиз в град Добрич след възникнал технически проблем с автомобила му. След като повредата била установена, мъжът оставил колата за ремонт. Няколко дни работата вървяла добре, но трябвало да спре за известно време, тъй като се наложило автомонтьорът да замине извън града. Задържането на колата му подразнило собственика на возилото. Той опитал да убеди майстора, че има спешна нужда от автомобила си, но това не променило обстоятелствата.

На 28 юни вечерта, силно афектиран, Л.Ф. закупил бензин от бензиностанция в Добрич, снабдил се и с вестник и тръгнал към сервиза, в който се намирала колата му. Обадил се на собственика му и заявил, че вече автомобилът не му е нужен и се заканил да запали помещението. Веднага след това изпълнил заканата си. Изсипал запалителната течност върху входните врати на сервиза, след което ги запалил. Прибрал се в дома си, а след известно време решил да се върне на местопрестъплението. Там бил задържан от полицейския екип, повикан от собственика на автосервиза.

Назначените експертизи установили, че нанесените от пожара щети възлизали на 20 228, 80 лева, като било застрашено и имущество за още 14 579,57 лева.

Предстои делото срещу Л.Ф. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд - Добрич. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок три до дванадесет години.

Снимката е илюстративна

c