Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Община Шабла организира общински кръг на конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“

Община Шабла организира общински кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствия, рискове от бедствия и пожари, за начините на действие при тях.

Участниците в конкурса са разпределени в три възрастови групи. Първа група – от 7 до 10 години; Втора група – от 11 до 13 години; Трета група – от 14 до 18 години.

Всяка рисунка трябва да бъде придружена с кратко описание на отделен лист, което да е прикрепено към гърба ѝ. Не се поставят по лицевата част на рисунката етикети или други надписи, които нарушават нейната визия или удостоверяват авторство.

Техниката на рисуване е по избор на участника.

Рисунката трябва да бъде с размер 35/50 см, без да е паспартирана.

На гърба на рисунката е необходимо да бъдат посочени име, презиме и фамилия на участника, възраст, точен адрес, училище, педагогически ръководител, телефон за връзка.

Очакват творбите на децата в общинска администрация град Шабла, ул. „Равно поле“ № 35, етаж 2, стая 205, до 25.03.2024г.

Класираните на първите три места във всяка възрастова група рисунки ще участват в областния етап на конкурса. Класиралите се в областния етап се допускат до националния.

Националният етап на конкурса ще се проведе през юни 2024 г. в София. Носителите на първа, втора или трета награда от трета възрастова група имат право на национална стипендия.

Поканата е отправена към  учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Асен Златаров“, ОДК и ЦОП да участват в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

c