Събота, 25 май 2024

25.05.2024

Последвайте ни

Областният управител на Добрич посрещна генералния консул на Турция в Бургас

Дипломатът бе на опознавателна визита, на която се запозна с възможностите за бизнес и туризъм в област Добрич

Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун бе днес на опознавателна визита в област Добрич. Заедно с него гост в Областна администрация Добрич бе и областният управител на област Бургас Пламен Янев.

Областният управител Йорданка Костадинова посрещна дипломата и представи в кратка презентация област Добрич както и възможностите за бизнес и туризъм. От своя страна  Оркун сподели, че е готов да съдейства при заявен интерес от страна на български фирми, да посредничи за свързването им с потенциални партньори в Република Турция.

Генералният консул посети с. Лясково, община Добричка, където се срещна с кмета на селото Божко Божков. Дипломатът сподели, че желанието му да посети Лясково е продиктувано от факта, че негов прадядо е роден в селото. Йорданка Костадинова представи възможностите за туризъм и акцентира, че област Добрич предлага както морски рекреативен туризъм, така и много добри възможности за СПА отдих, спортен, балнеологичен и орнитоложки туризъм. Областният управител на Добрич акцентира още, че регионът е с богата история и показа на гостите си Балчик и малка част от неговите забележителности.

Толга Оркун сподели, че в областта е посещавал заедно с турски писател нос Калиакра и разходката им е вдъхновила твореца, който е насипал роман, разказващ любовната история на Калиакра. Дипломатът сподели, че книгата е много продавана в Турция.

c