Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Йорданка Костадинова е кандидатът за кмет на Добрич от ПП-ДБ

"Продължаваме промяната” и “Демократична България” ще се явят на местните избори в национална коалиция, но с малки изключения. Това са се договорили най-накрая двете формации след дълги и тежки пазарлъци буквално за всеки областен град и за всяко място в листите за общински съветници, пише „24 часа“.

Последните доуточнявания продължават, но равносметката до момента е, че партията на Кирил Петков и Асен Василев ще издигне свои кандидати в около 16 областни града, а хората на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владимир Панев - поне в 8. Това е станало ясно след заседание на Националния съвет на ПП, проведено в събота.

Кандидатът на коалицията за кмет на Добрич е бившия депутат и настоящ областен управител Йорданка Костадинова.

В кметската битка влизат още двама депутати - Искрен Арабаджиев в Ловеч и Петър Куленски в Пазарджик

Бургас е единственият голям град, където ПП и ДБ със сигурност ще играят отделно. Причината е, че структурите им не могат да се обединят зад един кандидат. Парадоксът обаче е, че двете партии все пак ще се явят с обща листа за общински съветници в Бургас

Запознати не изключват подобна да е ситуацията и в Хасково, където също имало напрежение между структурите на двете формации. Затова окончателно решение за там още не е взето.

За Велико Търново пък ще играе младият архитект, депутатът Йордан Терзийски.

В Благоевград е издигнат адвокат Методи Байкушев, който в сряда ще представи програмата си за управление.

Във Враца ПП ще играе с юриста предприемач Кирил Кунгалов, в Сливен - с областния управител Маринчо Христов. В Шумен издигат икономиста и бивш зам.областен управител Николай Христов.

В Ямбол за кметския стол ще се бори хирургът д-р Георги Стефанов, който бе и в листата на ПП за парламентарните избори. В Кюстендил ще е Кристиян Иванчов.

От “Промяната” ще е кандидатитът на коалицията в Плевен. Там този път ДБ явно няма да застанат зад настоящия кмет Георг Спартански, който ще играе за трети мандат.

Настоящият депутат от ДБ Любен Иванов ще се включи в надпреварата за Видин. Той бе областен управител по време на кабинета “Петков”.

В Перник ПП и ДБ взеха решение да не застават зад настоящия кмет Станислав Владимиров, след като той бе подкрепен от ГЕРБ. Затова най-вероятно ще играят с местния лидер на ДСБ Георги Недев.

“Демократична България” ще посочи още кандидатите на коалицията най-вероятно в Стара Загора, Разград, Търговище, Кърджали, Габрово, Силистра.

Докато не бъде направена регистрацията първо на коалицията в ЦИК, а след това и на кандидатите в секционните избирателни комисии обаче, нищо не е окончателно, предупредиха запознати с хода на преговорите между ПП и ДБ.

c