Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Йорданка Костадинова: Проектирането на пътя Добрич-Варна е първа стъпка за скоростен път

Включването му за финансиране през 2024 година е мое лично удовлетворение, каза досегашният областен управител

При предаването на символичния ключ на област Добрич досегашният областен управител Йорданка Костадинова направи кратка равносметка за свършеното през десетте месеца, в които бе начело на областната администрация.

Тя посочи, че е приключила процедурата по изземването на имот, публична държавна собственост, който беше дълго време стопанисван от КНСБ. Част от него е предоставен на Регионалната здравно осигурителна каса, за да може да се изгради Център за обслужване на гражданите на първия етаж.

„Знаете, че години наред този център се намира на четвъртия етаж. Вече има възможност да е достъпен за всички граждани, независимо дали са с увреждания, майки с малки деца. Съдействах да бъдат предоставени финанси за ремонта, преведени по бюджета на РЗОК. Така че се надявам да приключи проектът за ремонт и скоро да може и РЗОК да има център за обслужване на граждани на първия етаж“, посочи Йорданка Костадинова.

Тя напомни, че бяха отпуснати финансирания за няколко пътни артерии в област Добрич. В бюджета за 2024 година влязоха обекти, за които сме се борили дълго време, като пътя Добрич-Албена, Генерал Тошево-Кардам и кръговото за село Малина.

„Мое лично удовлетворение е, че с доста усилия с МРРБ успяхме да вкараме в бюджета проектирането на пътя Варна-Добрич, което ще е първа стъпка в осъществяването на скоростния път“, каза Йорданка Костадинова.

Тя припомни, че бе актуализиран проектът за почистването на река Батовска. Той е внесен в  Междуведомствената комисия към Министерски съвет и се очаква още при първото й заседание да бъде отпуснато финансиране и да бъде почистена река Батовска, която не е чистена около 30 години.

„Стриктно следях за спазване на законосъобразността на актовете на местните власти. Проведох много срещи с граждани и бизнеса и се стараех заедно да направим кръгли маси и да направим първа крачка за тяхното разрешаване“, каза още Йорданка Костадинова.

Тя подчерта, че искрено се надява, макар и за краткото време, в което бе областен управител, да е дала своя принос за развитието на областта. На Румен Русев, който досега бе главен секретар на областна администрация, пожела здраве и проблемите да са по-малко и да продължава да надгражда всичко, което трябва да се направи за област Добрич.

c