Четвъртък, 20 юни 2024

20.06.2024

Последвайте ни

Кметът Елена Балтаджиева и новите съветници и кметове в община Каварна положиха клетва

Областния управител на област Добрич свика и откри първото тържествено заседание на Общинския съвет. Кметът на Община Каварна г-жа Елена Балтаджиева, новоизбраните общински съветници и кметове на селата Българево, Белгун, Вранино, Свети Никола, Топола, Раковски и село Септемврийци положиха клетва да работят за благополучието на община Каварна.

След полагане на клетвата областният управител връчи символите на местната власт на г-жа Елена Балтаджиева и поздрави новоизбраните кметове и представители на местния парламент.

В обръщението си Йорданка Костадинова подчерта, че доверието на хората е най-високата оценка, която се дава за личните, професионалните и управленските качества на всеки един от тях, и изрази вяра, че през следващите четири години, кметът заедно с общинските съветници, ще оправдае това доверие.

На първото заседание на Общински съвет-Каварна, председателят на Общинска Избирателна комисия Даниела Николова връчи удостоверенията на кметовете и новоизбраните общински съветници за мандат 2023 - 2027 г.

Заседанието на Общинския съвет бе водено от Валентина Марчева, най-възрастният общински съветник, който проведе процедура по избор на председател на Общински съвет Каварна. Постъпилото  предложение за председател бе едно. След таен вот, с мнозинство от 12 гласа „за“, 17-членният Общински съвет Каварна избра за свой председател Христо Христов.

c