Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Брегът на Тюленово стана декор за бляскаво ревю на Прада и фламенко вечер

Лично световноизвестна модна кралица Агата Руис де ла Прада присъства на събитието

Брегът на Тюленово стана подиум за фантастичното ревю на световноизвестна модна кралица Агата Руис де ла Прада. Бляскавото събитие „Фламенко Фестивал Шабла 2024“, което се проведе на живописния скалист бряг по Северното Черноморие, събра много гости, които се докоснаха до последните творения на фамозната испанска дизайнерка. Моделите демонстрираха характерните за марката щампи, смели цветове и авангардни дизайни, спечелили международна слава на "Прада".

Събитието бе открито от кмета на Шабла Мариян Жечев.

Вечерта в Тюленово продължи в унисон с колорита на Иберийския полуостров, а изненадите надхвърлиха и най-смелите очаквания на гостите. Богата феерия от цветове, изискана гастрономия и страстни фламенко ритми бяха само част от незабравимата атмосфера на нощта, която перфектно се вписваше в креативността и артистичността на дизайнерката.

Един от ексклузивните гости на специалната испанска вечер на „Фламенко Фестивал Шабла 2024“ беше Флоренсио Санчидриан - световен посланик на иберийския хамон. Гостите имаха невероятната възможност да опитат от най-добрата шунка в света за 2024 година, която беше нарязана и сервирана лично от самия шеф и от прочутата дизайнерка.

Изпълненията на фламенко бяха на ученици от Френската езикова гимназия, които изучават испански език.

С ексклузивната вечер с културни елементи от иберийския полуостров и уникален цветен спектакъл на площада в с.Тюленово бе отбелязано успешното сътрудничество на България и Испания в областта на културния туризъм. Организатори на събитието бяха община Шабла заедно с Be Great Service, най-големият испански туроператор в България.  Присъстващите можаха да се насладят на вечер, изпълнена с изискана селекция от деликатеси, испанска музика и културни елементи.

Събитието бе организирано в рамките на проект „Фламенко Фестивал Шабла 2024“, който се осъществява по програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България с финансовата подкрепа на Министерство на туризма.

c