Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Представяме проекта за центъра на Добрич, класиран втори от журито на конкурса

Представяме Ви класирания на второ място идеен проект за централната част на Добрич. Той е дело на Консорциум „ЕНИ КАЛЪР ПОНИ НССН“ от София, България. Във връзка с големия интерес към класираните на първите три места проекти от страна на читателите ни, представяме проекта на архитектурното бюро Консорциум „ЕНИ КАЛЪР ПОНИ НССН“ от София, България.

„В търсене на дефиниция за „най-добрия и най-благоприятен за живеене град“ нашият екип се обединява около хипотезата, че това би трябвало да бъде „очарователният оживен град” - нито само технологично „умен“, нито само исторически, сигурно пристанище както за номади, така и за желаещите да живеят спокойно... Щастливи сме, че този подход ни отреди да бъдем сред победителите в международния конкурс за централна градска част на гр. Добрич. Наградата ни дава и възможността да участваме в публичното обсъждане, което ще реши бъдещата визия на града“, посочиха от проектантския екип.

"Благодарим на журито за високата оценка на нашия проект- резултат от колективните усилия и интензивна творческа мисъл на всички архитекти замесени в него - Антонина Илиева, Боян Стоянов, Геграна Георгиева, Лиляна Тодорова и Надежда Сучева, Proponents of New Yardscapes NSSN", посочват от AnyColor.

Припомняме, че резултатите от конкурса бяха обявени в понеделник от арх. Любо Георгиев – председател на журито. В него участваха специалисти от България, Франция, Италия, Германия, Швейцария. Общо 28 проекта са получени. Повече от половината са чуждестранни – от различни дестинации по света – САЩ, Мексико, Турция, Иран, Ливан, Виетнам и др. Поощрителни награди са присъдени на студио Zabriskie от Белград, Сърбия и на „ Захе“ ЕООД – Владимир Георгиев Георгиев, България. На трето място е класиран проект на Can Kubin от Анкара, Турция, втори е Консорциум „ЕНИ КАЛЪР ПОНИ НССН“ от София, България.

Млади урбанисти от София спечелиха конкурса за проект на центъра на Добрич

Проектът на екип от Добрич е класиран четвърти в конкурса за центъра на града

Вижте проекта за центъра на Добрич, който журито класира на първо място в конкурса

Първо място е за урбанисти от Обединение Плейсмейк – Дизайн Груп Студио, София. Част от наградата е възможността за възлагане изработката на технически и работен инвестиционен проект и осъществяване на авторски надзор. Кой от трите премирани проекта ще бъде реализиран, ще стане ясно след общественото обсъждане. Предстои всички проекти ще бъдат показани в изложба, ще се проведе и онлайн анкета сред гражданите. Очаква се през януари проектите да се обсъдят и от Общинския съвет, след което ще се реши кметът с кой екип да подпише договор и кой проект ще реализира

c