Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

70 палета с клинкерни павета за ремонта на центъра вече са доставени в Добрич

Предвижда се терасите към заведенията на центъра да бъдат освободени от наеми за летния период

В началото на април ще започне работа. Вече са доставени 70 палета с ABC KLINKER, немско качество. Те са складирани в ОП „Устойчиви дейности и проекти“. Има разрешение за строеж. Единственият съгласувателен режим, който се очаква, е от „Енерго Про“.

Това съобщи кметът Йордан Йорданов пред Общинския съвет днес. В отговор на въпроси от съветници той увери, че няма да бъдат премахвани дървета, които са здрави и не попадат в обхвата на интервенция на самата територия. „Дърветата в големите клоцове, които са здрави, няма да бъдат премахвани. Степенуват се болни дървета, тези, за които има заповед за премахване. Има издадени заповеди, съгласувателни процедури в РИОСВ“, каза Йорданов. „Нашата цел е максимално експертно да подходим с всички заинтересовани групи“, добави той. Новите дърветата няма да бъдат фиданки, а 4-5 метрови.

Ремонтът ще започне от района на Народно читалище „Йордан Йовков“ по посока на „Стара къща“. Ще има заграждения, които ще бъдат направени така,  че да пешеходен поток отдясно и отляво. Магазините няма да бъдат затваряни.

Предвижда се да се внесе предложение в Общинския съвет летните тераси на заведенията да бъдат освободени от наеми за летния период, макар някои да успеят все пак да ги ползват, но други – не.

В района около трибуната ще има демонстрационен кът, където ще са показани мостри на дървета, лампи, пейки, павета, кошчета, които ще се използват при ремонта.

c