Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Ремонтът на центъра на Добрич започва в средата на май, тази седмица сключват договора

Планира се ремонтът на центъра на Добрич да започне в средата на май. Тази седмица ще бъде сключен договор за проектиране на централна градска част - бул. "25-ти Септември", пл. "Възраждане" и пл. "Свобода", с „Проектантско бюро Албена“ ООД. Това става ясно от пост в социалната мрежа на кмета Йордан Йорданов.

Припомняме, че „Проектантско бюро Албена“ ООД спечели обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект въз основа на разработения идеен проект за централната градска част на Добрич. В процедурата участваха трите фирми, класирани на първо, второ и трето място на проведения от Община Добрич международен конкурс - Плейсмейк ООД,  Ени Калър - пони – НССН и Проектантско бюро Албена ООД. Предложените от тях цени са съответно 450 000 лева, 442 000 лева и 450 000 лева. Според Решение за определяне на изпълнител от 17 февруари за победител е определено Проектантско бюро Албена ООД. Другите две дружества са отстранени.

Срещу решението беше подадена жалба в КЗК от Обединение „Плейсмейк – Дизайн Груп Студио“. Днес Комисията за защита на конкуренцията публикува решението си, с което я оставя без уважение.  

Към днешна дата са извършени допълнителни обследвания на канализацията, електрозахранването, кабелните оператори. Подготвя се точна количествена сметка за заявяване на клинкерните павета от немски производител. Обсъден е вариант за премахване на старата настилка, посочва още кметът. И допълва, че тези дейности са част от задължителната подготовка преди ремонта, който предстои да стартира в средата на следващия месец.

c