Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

Йорданка Костадинова поздрави ученици и учители от област Добрич за първия учебен ден

Областният управител бе гост на тържествата в ИСУ „Д. Талев“, ОУ „Мария Монтесори“ и гимназия „Райко Цончев“. Заместник областният управител Живко Желязков бе в СУ „Св. Климент Охридски“

В първия ден на новата учебна година, когато всички училищни дворове се изпълват с детски смях и глъчка, областният управител на Добрич Йорданка Костадинова отправи лично поздрав към децата, родителите им и техните преподаватели в Иновативно средно училище „Димитър Талев“. На всички ученици – от най-малките, които за първи път прекрачват училищния праг, до най-големите – които ще влизат за последна година в класните стаи, Й. Костадинова пожела да са смели в мечтите и усърдни, за да ги реализират. На учителите Костадинова благодари за възрожденската работа и пожела на всички „На добър час“ през новата учебна година.

Пожелания за здрава и успешна нова учебна година – 2023/2024, областният управител отправи и към учениците в Частно основно училище „Мария Монтесори“  и Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“.

Заместник оластният управител Живко Желязков бе гост за първия учебен ден и поднесе поздрав от свое име и от името на областния управител на учителите и учениците в Средно училище „Св. Климент Охридски“.

В поздравителния адрес на областния управител Йорданка Костадинова до ученици и учители се казва: 

Щастлива съм да Ви поздравя с първия учебен ден – 15 септември! Знанието е сила и инвестицията в него е най-доброто вложение във времето. Няма дом, в който първият учебен ден да не носи вълнение и радост, спомени и надежди.

В този толкова хубав ден, когато отново школският звънец събира децата ни в училищния двор, искрено пожелавам на всички ученици да са здрави и щастливи! Да вярват в преподавателите си, да мечтаят смело и успешно да се справят с трудностите!

Уважаеми учители, приемете най-сърдечните ми пожелания към всички Вас за здраве. Вярвам, че все така достойно ще изпълнявате мисията си - да съхранявате и предавате на поколенията пламъка на духовността! Обогатявайте и развивайте традициите и постиженията на образованието, възпитавайте знаещи и можещи млади хора! Вие сте доказали, че можете!

          Да бъде успешна за всички учебната 2023/2024 година!

         Честит първи учебен ден, добруджанци!

c