Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Традицията продължава: Проведе се 78-ата ловна вечеринка на сдружение "ЛРД Добрич" (снимки)

Седемдесет и осмата традиционна ловна вечеринка на сдружение "ЛРД Добрич" - гр. Добрич, вдигна градуса на петъчната пролетна вечер с весело настроение, заслужени награди, томбола, викторина, добруджанско надиграване и чудесните изпълнения на детската танцова студия при ПФА "Добруджа" и на оркестър "Приятели фолк" в ресторант ЕРКА 3 в областния град.

Илия Михайлов, председател на Управителния съвет на сдружение "ЛРД Добрич", гр. Добрич, член на УС на Националния ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България", официално откри вечеринката като накратко очерта постиженията и развитието на Сдружението през последните три години. Отбеляза като успех на всички най-новата придобивка – ловният дом  и стрелбището за нарезно оръжие, изградени в местността Кобаклъка през септември 2023 г. Благодари на ловците и риболовците за положените усилия и пожела здраве и весели празници на тях и семействата им.

Участниците във вечеринката бяха поздравени от инж. Васил Василев, председател на Управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" и Здравко Здравков, управител на област Добрич

В официалната част на вечеринката Илия Михайлов и инж. Васил Василев официално връчиха наградите на най-заслужилите ловно-рибарски дружини от Златия, Карапелит, Царевец, Бранище, Владимирово, Козлодуйци и Дончево за приключилия сезон.

За първи път бе присъдена грамота за дружина – първа в Сдружението по строителство и поддръжка на ловната материална база за периода 2022-2023 г. Това е ЛРД Житница.

За "Ловец на годината" за сезон 2022-2023 година бе обявен и получи грамота и награда Георги Красимиров Матеев, член на ловно-рибарската дружина  в Бранище.

Последва провеждането на традиционната викторина, инициатива на Държавното горско стопанство в Добрич, в която всички имаха възможност да покажат своите знания, а и наградите никога не са били за пренебрегване.

В разиграната томбола бяха раздадени над сто награди като най-големите късметлии си тръгнаха с фризер, плазмен телевизор, картини, дивеч, микровълнова печка, кафе машина, книги, календари, ловно-рибарски принадлежности и аксесоари и други.

Вечеринката на сдружението отдавна си е спечелила признанието на една от най-масовите прояви, извор на отлично настроение и веселие в Добрич и областта. Кръшните хора и ръченици, в които участват почти всички, както и състезанието по надиграване, са истински връх в емоционално отношение. Тази година това се случи с прекрасните изпълнения на танцьорите от детската танцова студия при ПФА "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов, както и оркестър "Приятели фолк" от Добрич. Неслучайно хора от София, Шумен, Вълчи дол, Твърдица, Тервел и други градове в страната, гости на вечерта, говориха за вечеринката със суперлативи.

Стотици усмивки, приятни запознанства, наздравици и танци до полунощ – това предложи поредното издание на ловната вечеринка в сдружение "ЛРД Добрич". Всички си обещаха отново среща догодина.

Текст и стимки: Николай МИРЧЕВ

c