Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Около 1500 метра ще е трасето на новата мотописта в Добрич, до дни започва изграждането

Съоръжението ще се изгражда близо до т.нар. гонки, под базата на „Есетере“

До дни започва изграждането на новата мотописта в Добрич, съобщи Николай Петров, президент на клуб „Фактори рейсинг“. Теренът е предоставен на клуба от Общината за стопанисване през 2024 година. Той е в покрайнините на града, като мястото се намира под дестилерия „Есетере“, на пътя за „Вторични суровини“, встрани от т.нар. гонки. От клуба дори са поставили табела „Мотополигон“, защото има недобросъвестни граждани, които там си изхвърлят боклука, обясни Петров.  

„През миналата година клубът спечели трето място в дисциплината „Мотокрос“ на Републиканския шампионат за джуниъри /деца до 16 години/. „От 23 отбора от страната ние спечелихме трето място на мотокрос, което е много добър резултат при условие, че в Добрич децата няма къде да тренират. Затова поискахме от Общината да ни бъде предоставен теренът, за да могат там да тренират младите хора, да поддържат своята спортна и физическа култура, без да се пречи на никого. В клуба тренират деца под 18 години, като има и деца на 6 и на 8 години“, сподели Николай Петров.

Най-късно следващата седмица трябва да започне изграждането на самото трасе, тъй като през септември трябва да се проведе състезание с АТВ. Предстои новата мото писта да бъде домакин и на редица състезания от спортния календар на Българската федерация по мотоциклетизъм, като първото е планирано за края на месец септември.

Стартира изграждането на нова мото писта в Добрич

Пистата ще е дълга 1400-1500 метра, ще се стараем да се включим в стандартите на едно мототрасе. Тя ще е изцяло чернозем и жълта пръст. Освен това трябва да се направи падок /зaгpaдeнo мяcтo кpaй cъcтeзaтeлнa пиcтa/ за зрителите, както и за участниците – за каравани, бусове и др. Също и място за награждаване, за линейки, пожарни автомобили и полиция, които са задължителни при провеждане на състезание.

Освен по изграждането на самата писта, ще има много допълнителна работа по инфраструктурата към нея - окосяване, изравняване, за да може да се наблюдава състезанието.

Това, от което клубът се нуждае, са средства, за да се плати за булдозерите, които ще работят по изграждане на пистата, поясни Николай Петров. Затова от Сдружение СК Фактори рейсинг 76 призовават всички, които могат да помогнат, да се включат с помощи и дарения на официалната банкова сметка на клуба.

ОБЩИНСКА БАНКА – ФЦ ДОБРИЧ

IBAN BG67SOMB91301000023949

BIC SOMBBGSF

c