Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Момиченце от село Безмер цяла нощ бе изгубено навън, млад мъж с бебе го намери край черен път

Спасителят на детето е от София, гостувал на близки в селото. Включил се в търсенето с количката с бебето си

Повече от 18 часа издирваха изчезнало дете от село Безмер, Тервелско. Момиченцето се изгубило около 17 часа в четвъртък. Близките се надяваха да е в района, тъй като не познава селото и не е ориентирано, тъй като има здравословен проблем. Майка му работи в Германия и преди няколко дни се е върнала.

„Дядото на детето работи при нас в къщата за гости „Мария-Невена“. Затова и ние не бяхме безразлични, включихме се в търсенето“, сподели собственичката й Невена Денева. Включително зет й Любомир Ефтимов, който с дъщеря й и бебето им, е на гости в Безмер.

Именно той открива момиченцето около 11 часа днес свито в  малка дупка до храсталак с бодли край черния път, близо до мандра.

Любомир, който работи в киноснимачна студия „Бояна“, разказа, че тръгнал да търси момиченцето като бил с количката с бебето.  

„Минавах по главния път, когато чух закашляне и разпознах, че е детско. Ослушах се. След една-две минути отново закашляне идваше от шубраците. Бях с количката с бебето и не можех да го оставя, затова звъннах на съпругата ми. Тя казала на полицаите, които търсеха детето по главния път“, разказа Любомир.

На място пристигнали полицаи, пожарникар. Започнали да търсят детето в шубраците. Наблизо имало изоставена къща. Претърсили и поле със слънчоглед.

„15-20 минути обикаляха. Аз и съпругата ми бяхме на ъгъла на главния и на черния път, за да гледаме да не би детето да излезе. Те обиколиха карето, където се чуваше кашлянето. Не го откриха и тръгнаха по черния път навътре към полето. Ние със съпругата ми решихме да останем още малко там, където чухме кашлянето“, сподели младият мъж.

Полицай казал, че детето е болно и кашля. Това още повече го навело на мисълта, че наистина е чул детето. Когато полицаите влезли навътре към полето, със съпругата му чухме зов за помощ.

„Въпреки че впоследствие разбрахме, че детето не може да говори, сигурен съм, че ясно чухме „Помощ!“ като стенание. Тръгнах и на 10-15 метра навътре в този шубрак видях детето свито в една малка дупка до един храсталак с бодли. Беше се свило, много стресирано. Развиках се, за да ме чуят полицаите, които бяха тръгнали по черния път. Единият от тях се върна, клекна до него, даде му вода да пие, успокояваше го“.

Сподели, че детето е било облечено с камуфлажна блузка и черен клин, което още повече затруднявало търсенето.

Когато дошли останалите униформени, Любомир и съпругата му си тръгнали. Щастлив е, че е успял да помогне. Надява се, че детето е добре и ще се размине само със стреса от случилото се.

c