Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Петя Петрова от Добрич ще е лектор на форум за социално-емоционално изучаване

Петя Петрова от Добрич е  поканена да бъде лектор в единствената в България Национална конференция за социално-емоционално изучаване в учебна среда и семейството. Форумът се организирана от FUNтазия и ще се проведе онлайн на 19 и 20 ноември.

Поканата към Петя Петрова е за пореден път, но тази година тя идва в качеството й на автор на детски истории за развиване на социално-емоционални компетентности и практик с ръководен опит в ЧОУ "Мария Монтесори" в периода 2018-2021 г. Автор на програмата "Готови за живота", чийто фокус е социално-емоционалното изучаване. Програмата е одобрена като задължителен иновативен предмет за първи и втори клас от МОН в същата образователна институция през 2020 г.

Издателство „Израстване“ или как се сбъдват мечтите – Петя Петрова от Добрич

Темата, по която ще говори Петя Петрова, е "Дядо Коледа идва само веднъж в годината... • ...През останалите 364 дни децата имат нужда от доверени възрастни, на които да споделят. Да бъдеш достъпен за детето е едно от най-важните качества на един учител и един родител. Какви са добрите практики в създаването на т.нар. "доверена учебна среда", в която децата са отворени да споделят, вместо да премълчават. Защо това е важно и как това помага за превенция от сериозни проблеми."

От 2019г. насам всяка година Националната Конференция за СЕИ в България събират заедно родители, педагози, представители на образователните институции, български и чуждестранни експерти в детското развитие, психолози и SEL практици.

c