Неделя, 21 юли 2024

21.07.2024

Последвайте ни

Къде може да се паркира при посещение в курорта Албена

Безплатни са първите 30 минути в курорта, както и паркинг „Лазур“ в горна зона

В Албена има 4 различни зони за паркиране. Един билет осигурява единичен вход - влизане и паркиране за 24 часа, с изключение на паркинг „Лазур“, в горната зона на Албена от страната на Балчик, който е безплатен. Цените за паркиране зависят от зоната, като първите 30 минути са безплатни за всички зони за паркиране в Албена.

От 1 юни до 30 септември цената за влизане и паркиране за 24 часа в Зелена зона е 20 лв., за Синя зона, където има 1200+ паркоместа, тя е 10 лв. За паркинг „Автогара“, който е с 800 места, е 8 лв.

Всички водачи са задължени да вземат билет от автомобилната бариера. На него са отпечатани точният час на влизане, както и индивидуален QR код, който дава лесен, бърз и надежден начин за безкасово заплащане на дължимата такса посредством сканирането му с мобилен телефон или друго смарт устройство. Осигурена е възможност за покриване на задължението и чрез разположени в комплекса специализирани автомати Pay Stations, които дават опция за плащане в брой и с банкова карта, и издаващи фискален бон. Посетителите могат да платят таксата и на рецепциите на работещите в есенно-зимния период хотели. Всички места за паркиране в Албена са обозначени с вертикална и хоризонтална маркировка. При нарушение на правилата за движение или паркиране, съответният водач подлежи на санкция. Обособени са паркоместа за хора с увреждания. Цените за тяхното използване са идентични с останалите.

Ако възнамерявате да посетите Албена за един ден, най-добрият вариант е да паркирате колата си на паркинга на автогарата, който е разположен в началото на курорта, в дясната страна, съветват от туристическия комплекс.

Гостите, настанени във ваканционно селище Албена, могат да заявят карта за многократен достъп в рамките на техния престой в комплекса. Заявката ще приемат любезните ни колеги на рецепция на хотела, в който са отседнали, като е необходимо да се посочи престоя и зоната, за която ще се ползва картата.

Гостите на хотелите Фламинго Гранд и Маритим Парадайз Блу могат да заявят, заплатят и получат карти за многократен достъп на рецепцията на хотела. Гостите на останалите хотели могат да заявят карта на рецепция, а плащането и получаването на картата се извършва на входа на комплекса (главен вход с автомобил в Албена – при бариерите).

Картата се издава след заплащане на стойността на паркинга за престоя на госта и е валидна за конкретна зона - синя, зелена, автогара. Картата остава собственост на притежателя ѝ и може да бъде използвана отново при следваща почивка в Албена.

c