Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

След убийството в парка на Добрич: Нови камери и увеличение на Общинска полиция

Община град Добрич и кметът Йордан Йорданов възнамеряват да подновят видеонаблюдението в града и да увеличат двойно служителите в звено “Общинска полиция” към общината.

Мерките идват след като психично болен намушка трима човека в града, а един от тях почина. Последва масово недоволство и серия от протести. Създаден е и Консултативен съвет по сигурността, който да разгледа Наредбата за обществения ред на Община град Добрич.

Консултативен съвет по сигурността в Добрич отваря за промени Наредбата за обществения ред 

Намерението е сегашните камери, които са на ключови места да бъдат монтирани на нови локации, които ще дойдат след анализ на Консултативния съвет по сигурността, а на тяхно място да се монтират нови по-модерни камери с по-добра резолюция и по този начин да се гарантира сигурността на гражданите.

Кметът на града посочи, че в бюджета на общината са предвидени средства за подобряване на мрежата за видеонаблюдение.

Друго намерение на кмета е до 2025 година да бъде поетапно увеличен броят на полицаите в звено “Общинска полиция” от 8 на 16 полицаи, но предупреди, че това действие може да срещне проблеми, поради заявки на ОДМВР Добрич за проблеми в запълването на вакантни позиции.

Йордан Йорданов също посочи, че заплатите на цялата администрация за година възлизат на близо 4 000 000 лева, но след актуализиране на данъците ще има финансова възможност да се коригира броят на полицаите до 12 души, а след това и на 16 до 2025 година. 

c