Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Над 110 участници и 100 балона в небето на фестивала "Пясъчни творения" в Балчик

Децата преброиха до 8… точно колкото са изданията на „Пясъчни творения“, а след това 100 пъстри балона полетяха към небето – точно колкото са годините от началото на построяването на прекрасната лятна резиденция на кралица Мария Единбург.

Това постави финалната точка на Международния детски фестивал, който неговия неуморен, усмихнат и енергичен организатор Мартин Кръстев посвети на тържествената 100-годишнина, която Двореца празнува през 2024 г. 

Децата пристигнаха нетърпеливи и неудържими, бяха регистрирани от внимателното жури, твориха в продължение на час с помощта на приятели, родители и близки, а после потни и уморени хапнаха сладолед – сладък подарък от спонсори на събитието.

То бе открито тържествено от Мартин и първият плакет, въвеждащ една нова традиция в историята на фестивала, бе поднесен с благодарност на Жени Михайлова за безрезервната подкрепа, която Двореца оказва за поредна година на това прекрасно начинание. Мартин благодари искрено и на всички останали – приятели, дарители, доброволци, без които тази вечер нямаше да бъде същата. И за да не доскучае на онези, които бяха просто наблюдатели, и за да бъде по-емоционално, на сцената неколкократно излизаха безкрайно талантливите деца от вокална група „Септима“ с ръководител г-жа Морозова. После дълги сенки покриха плажа и донесоха прохлада на зрители и участници, а усмихнатото, но вече поуморено жури (напълно разбираемо и оправдано при над 110 участници) се качи на сцената и определи най-добрите детски постижения в създаването на неповторими пясъчни творби. И не е важно кой спечели, защото всички бяха победители. Всички получиха медали и грамоти. Всички дадоха най-доброто от себе си. Всички бяха щастливи и удовлетворени. И малко тъжни, защото кое красиво преживяване не отминава като миг. Остана надеждата за нова среща… само година по-късно!

c