Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Щети за близо 7500 лева е нанесъл англичанинът, който увреди около 70 автомобила в Добрич

Британският гражданин, който увреди гумите на около 70 автомобила в Добрич, е нанесъл щети за 7485 лева. Това е заключението от назначената съдебно-оценителна експертиза, съобщиха за Про Нюз Добрич от Районната прокуратура в града.

Д.У., на 51 години, който в момента изтърпява мярка за неотклонение „домашен арест“, вече е превел доброволно цялата сума, необходима за обезщетяване на установените в хода на разследването потърпевши. Предприети са действия по тяхното овъзмездяване.

Готови са и останалите две експертизи – видеотехническа и трасологична. Предстои делото да бъде изпратено на наблюдаващия прокурор за решаване по същество. За престъплението, в което е обвинен, англичанинът може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок до пет години.

Д.У. бе привлечен към наказателна отговорност на 22 декември м. г., след като ден по-рано той и семейството му посещават роднини на неговата съпруга. Заради вдигнат шум съседи правят забележка на домакинството, която разгневява британския поданик. Под въздействието на употребения при гостуването алкохол той влиза в конфликт с тях.

Около 2:15 часа сутринта обвиняемият напуска дома на близките си, чупи стъклото на входната врата на блока, в който те живеят, и започва да реже гумите на паркираните отпред автомобили. После продължава към съседната кооперация и така уврежда около 70 превозни средства.

На 23 декември Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.У. Защитата обжалва решението пред състав на Окръжния съд, който на 3 януари т. г. постанови мярка „домашен арест“.

c