Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Пияният британец с рекорд – нарязал над 100 гуми в Добрич (+снимки)  

Над 100 гуми на автомобили е нарязал пияният британец, вилнял миналата нощ пред блок 17 в квартал „Балик“. Според потърпевши, възможно е колите, на които е посегнал да са не 56, а да надхвърлят 100

Както по-рано съобщихме Районна прокуратура в Добрич обвини 51-годишен великобританец, продължително пребиваващ в България, който увредил противозаконно 56 леки автомобила в града като нарязал гумите им. Д.У. е задържан за срок до 72 часа.

Мъжът живее във Великобритания с жена си, която е от Добрич. Дошли на гости на роднините. Вечерта гостували на тъста му в блок 17 в квартал „Балик“. По обясненията на родителя двамата мъже изпили по три ракии и две бири.

Пускали силно музика, а детето скачало и вдигало шум. Съседите от долния етаж направили забележка. Станала препирня, при което англичанинът излязъл от входа като потрошил входната врата на блока и с нож написал заплаха и ругатня. След това започнал да реже гумите на паркираните пред блока автомобили. Това се е случило във времето между 2,30 и 3,30 часа след полунощ.

Когато сутринта хората от блока тръгнали да отиват на работа били неприятно изненадани при вида на колите си с нарязани гуми. В полицията започнали да валят сигнали. На място пристигнали служители на ОД на МВР, които извършили оглед и  описали всички повреди по автомобилите, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

От камера на входа видели какво се е случило през нощта. Веднага започнало издирване на извършителя, който е задържан около 10 часа. Според неофициална информация той още не бил изтрезнял.

Пиян англичанин наряза гумите на 56 коли в Добрич заради забележка

Има доказателства, че е бил под алкохолно опиянение при извършване на престъплението. Използвал е нож, който все още не е намерен. Иззети са записи от камери и предстои видео техническа експертиза. От записите се вижда, че е той. И така е открит в жилището, където е отседнал по улица „Топола“.

Мъжът се държал напълно неадекватно. Нарязал гумите на голяма редица от автомобили, но не всички са паркирани пред блока. Рязал е наред, над 100 гуми са унищожени, тъй като на някои коли е сряза по едва, на други по две, а има и автомобили с три надупчени с нож гуми.

Според живеещи в района най-вероятно посегателство е извършено на близо 100, а не само на 56 коли, тъй като някои собственици не са подали сигнал, а други отсъстват и не са видели какво се е случило.

Един от пострадалите разказа, че е сменил гумите си преди две седмици и не е изминал и 2000 километра. За подмяната ще трябва да плати поне 400 лева. Някои от нарязаните гуми са нови, а други стари.  Колите също са различни модели. Потърпевш разказа, че смяната на надупчените от британеца гуми на колата ще му струват 1500 лева. Но има и немалко хора, които не могат да си позволят да си купят нови зимни гуми.

"Този случай е прецедент. Такова нещо, при това без видима причина, не се е случвало", коментира Даниел Илиев. Тепърва наблюдаващият прокурор ще прецени дали към обвинението за повредено чуждо имущество да не се прибави и за хулиганство.

Британецът е задържан от прокурора до 72 часа. Утре ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение.

c