Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

100 балона ще полетят в небето на фестивала „Пясъчни творения“ на плажа на Двореца в Балчик

Осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения” ще се проведе на 6 юли на плаж "Двореца" в Балчик.

Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни, от пясък и с дарове на морето, а жури в състав от Ивелина Романова – PR експерт и педагог, Корнелия Тончева – художник и бизнесдама, и Цветелина Ангелова – педагог по изобразително изкуство, ще оцени малките скулптори и ще раздаде много награди.              

Тазгодишното издание на „Пясъчни творения”, което се провежда под егидата на Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ и с подкрепата на СОНИК СТАРТ, се посвещава на стогодишнината от създаването на Кралската резиденция, която ще бъде отбелязана специално с пускането на 100 балона в небето от всички участници. Балоните са екосъобразни, а хелият е един от най-качествените, отбелязват организаторите.

Това, с което фестивал „Пясъчни творения” се отличава е идеята той да бъде без такса за участие, да насърчи децата към изкуството и да остави прекрасен спомен от летния сезон и от град Балчик. Да се твори, да се съхранява и опазва, да се дава възможност на таланта за полет и извисяване е само малка част, макар може би най-съществената от основните дейности на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца".

Организаторите очакват всеки, който има желание да се включи, като напомнят за носенето на кофички и лопатки. По случай стогодишнината от създаването на Ддвореца 100 балона в различни цветове ще полетят в небето

Заявки за участие във фестивала се приемат до 5 юли чрез уебсайта на фестивала- https://pqsuchnoizk.weebly.com или на телефон 0892474998 . Записването може да стане и в деня на събитието.

При неблагоприятни метеорологични условия, фестивалът ще се проведе на друга дата, посочена от организаторите.

c