Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Писателката Мария Лалева гостува в ателието на художничката от Добрич Лиляна Русева

Името на Мария Лалева е известно в съвременната българска литература още с излизането на стихосбирките „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“, които претърпяват няколко преиздания през годините. Но истинска популярност и любов от страна на многобройните почитатели й донася романът „Живот в скалите“, който излиза през 2018 г. и само за няколко месеца се превръща в бестселър на годината.

Вторият ѝ роман „Пасиансът на архангелите“ също не слиза от топ класациите и става любима книга на много българи. Роман, вдъхновена от реалността, който ни разказва как може животът на човек коренно да се преобърне и душата му да намери спокойствие и щастие.

В четвъртък, 4 юли 2024 г. от 18 часа, в ателието на Лиляна Русева, което се намира на улица „Иван Вазов“ №9,  Мария Лалева ще се срещне и разговаря с многобройните си почитателите от Добрич.

„Надявам се да се получи една приятелска, уютна и споделена вечер посветена на изкуството. – каза за Про Нюз Добрич художничката Лиляна Русева. – Мария ще бъде мой гост и заедно с нея каним всички почитатели на красотата, сътворена с думи или четка, да бъдат наши гости, за да си поговорим за книги и картини, за човешки съдби и надежди. Мои гости ще са също художниците Росица и Валентин Шалтеви от Балчик.“

Входът за събитието е свободен.

c