Неделя, 14 април 2024

14.04.2024

Последвайте ни

Шабла изпрати тържествено абитуриентите си

Шабла изпрати тържествено своите абитуриенти в годината, в която се отбелязват 170 години образователно дело в града.

Предвождани от мажоретния състав при Общински детски комплекс, абитуриентите и техният класен ръководител Людмила Миркова изминаха разстоянието от Зеления образователен център до центъра на Шабла. В шествието се включиха и най-малките „абитуриенти“ на Шабла – децата от IV група на ДГ „Дора Габе“, които на есен ще са първокласници.

Под звуците на Градския духов оркестър родители, близки и познати очакваха абитуриентите от випуск 2023 година, който е 44-ят на средното училище.

Пред сградата на общината зрелостниците бяха посрещнати от председателя на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева и заместник-кметовете Петър Атанасов и Цветелин Йорданов.

В кабинета на председателя д-р Стоева ги приветства за празника, пожела им успешна реализация по пътя, който са си избрали. Всеки си тръгна с икона на Св.свщмчк Харалампий, чието име носи храмът в Шабла, и сувенири от кмета на общината Мариян Жечев.

Навън зрелостниците получиха много поздравления, цветя и още мили думи. От името на родителите те чуха загрижените майчински съвети на Велика Иванова. В отговор на това, отличникът Иван Станимиров пожела на своите съученици смело да мечтаят, да бъдат горди и отговорни и да се реализират в живота.

Специален музикален поздрав отправи Пламена Костова, която изпълни свои авторски и кавър песни. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и децата от детски танцов състав „Бърборино“ – подготвителна група, и вече познатите танцьори.

Абитуриентите пуснаха в небето балони и така дадоха знак за усещането за свобода, необятно бъдеще и пориви, които носи младостта, и с надеждата, че всички техни мечти ще се реализират.

c