Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Огромен интерес към конкурса „Вино и любов, любов и вино“ в Генерал Тошево

На празничния 14 февруари, по време на традиционното ритуално зарязване на лозите, НЧ „Светлина – 1941“, град Генерал Тошево обяви официалните резултати от конкурса за стихотворения и проза „Вино и любов, любов и вино“. Тази година за литературната надпревара бяха подадени 133 творби от над 100 участници, а петчленното жури, с председател Маргарита Великова – дългогодишен началник Отдел „Култура, вероизповедание и интеграция“, оцени най-добрите произведения.

Предоставените за конкурса творби бяха разделени в две направления – за проза и за стихотворения. В категория проза първа награда беше присъдена на Руслана Димитрова от село Литаково, община Ботевград за разказа ,,Старата бъклица”. Втора награда получи Бисера Дживодерова от град Велико Търново за „Любов без граници“, а трета награда беше присъдена на Яница Асенова от град Попово за „Вино и любов – любов и вино“. В тази категория журито присъди и една поощрителна награда – на Нелин Хиджаби от град Шумен за разказа „Летен ден“.

В категория стихотворения бяха присъдени две първи места – на Здравка Христова от град Русе за творбата ,,Последният зарезановец” и на Дафинка Станева от село Кайнарджа, област Силистра за ,,Край камината”. Петчленното жури присъди три втори, три трети и четири поощрителни награди.

 

c