Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Уникална коледна украса на дом в Генерал Тошево (ВИДЕО)

Игра на звук и светлина правят Коледната украса на тази къща в добруджанския град неповторима

От няколко години къща в град Генерал Тошево привлича интереса на жители и гости на града с интерактивна коледна украса, създадена от собственика й Венцислав Иванов. Той професионално се занимава със сценично осветление, работи в местното читалище и е диджей. Хобито му е да създава коледно настроение с това, което умее да прави най-добре – звук и светлина.

Идеята за интересната украса се ражда след като вижда примери във видео клипове в интернет.

„Хората, които не са от България правят подобно нещо от много отдавна. Визирам, предимно в Америка се прави такъв тип шоу. И от там се запалих“, споделя Венцислав Иванов.

Светлинното шоу е придружено от красиви коледни и новогодишни песни на български и английски език. Интересът към коледната атракция е голям, споделя нейният създател. Продължителността на една шоупрограма е 30 минути и се повтаря няколко пъти след залез. Венцислав дори иска да направи така, че звукът от коледното шоу да се предава директно в автомобилите на публиката, дошла специално, за да гледа шоуто.

„Шоуто е доста дълго, минават хора, спират и заминават. Доста хора знаят за нея, доста хора ме питат преди Коледа, кога ще има, ще има ли, кога ще светвам“, разказва Венцислав. „Тъй като е зимно време, студено е. Кой стои повече от една-две минути навън? Затова ще има FM предавател. Всеки който дойде до къщата, ще има сложена някъде честота на радио, просто я набираш и си слушаш на топло от колата и гледаш“.

Основната част от елементите по къщата са направени лично от Венцислав, а за останалите елементи разчита на вносни осветителни системи.

Тази година за първи път реализира и проект с Община Генерал Тошево, като успява да превърне традиционната коледна украса на красивата сграда на Читалищен дом “Светлина” в интерактивен проект. 

c