Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Новоизбраната местна власт в Община Добричка положи клетва

На  свикано от областния управител Йорданка Костадинова учредително заседание на Общинския съвет на община Добричка новоизбраната местна власт за мандат 2023-2027 г. положи клетва.

Местна коалиция "БСП за България" (ЗНС) има мнозинство в общинския съвет със своите 11 съветници. На второ място с 5-ма съветници е ДПС, следвани от ГЕРБ с 3-ма и ИТН с 2-ма съветници.

Кметът на Общината Соня Георгиева, кметовете на населени места и общинските съветници получиха удостоверенията си за избор. Те бяха поздравени от Енчо Стефанов, председател на Общинската избирателна комисия в община Добричка. Той ги поздрави с думите: „Вярвам, че в делата си ще бъдете достойни и ще отговорите на очакванията на избирателите. Успешен мандат!“.

Те положиха клетва във всичките си действия да се ръководят от интересите на жителите на община Добричка и да работят за тяхното благоденствие.

Йорданка Костадинова връчи на кмета Соня Георгиева символите на местната власт. Тя пожела на новите общински съветници и кметове в община Добричка

„Основното, което искам, е да съхраня целостта на общината, да надградя постигнатото, да съхраня хората в общинските структури, които са доказали своя професионализъм. Занапред ще продължа да залагам на екипната работа, защото тя стои в основата на нашия успех. За успешното развитие на община Добричка е важно да работим усърдно, отдадено, с мисъл за хората и техните очаквания. Това ще бъде моят стил на управление“, каза в словото си Соня Георгиева.  

Областният управител пожела  „Здраве, лично щастие, да съхраните авторитета на гражданите и да запазите традициите на родния ви край. Ползотворна работа в интерес на жителите на община Добричка, при спазване върховенството на закона“.

Работата на Общинския съвет продължи, водена от най-възрастния общински съветник – Пламен Тодоров. Той подчерта, че синхронът между общинския съвет и общинската администрация е гаранция за устойчиво развитие на общината.  

c