Петък, 10 май 2024

10.05.2024

Последвайте ни

Арх. Делян Жечев, кандидат за кмет на Добрич: Градът ни има невероятна перспектива

Коалиция “Граждани за Общината” представиха приоритетите си за управлението на Добрич, кандидатите за кмет и общински съветници. За управлението на Добрич ще се бори архитект Делян Жечев, той е кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници.

Екипът на “Граждани за Общината” са обединени около каузата архитект да управлява град Добрич, защото архитект по старогръцки означава главен майстор, от него започва инвестиционния процес, от неговата идея, способността му да мисли и да взема решения, каза арх. Емилия Добрева, втора в листата за общински съветници.

Арх. Делян Жечев е кандидатът за кмет на Добрич, издигнат от КП „Граждани за Общината“

Тя допълни, че Делян Жечев е ръководител, стимулиращ проектантския екип, за да завърши крайния продукт. Архитекта трябва да има не само специфични знания, той трябва да бъде и администратор с познания в правото.

"В този смисъл арх. Жечев притежава всички качества, за да бъде един успешен управленец. Той е архитект с изключително богата творческа биография, който е в апогея на своята професионална кариера. Той съзнава, че трябва да отдаде сили и възможности за просперитета на своя роден град, за който работеше и неговия баща арх. Венелин Жечев, бивш главен архитект и кмет, почетен гражданин на град Добрич", каза арх. Добрева.

Обсъдиха идейния проект за възстановяване на старата гара в Добрич

Искаме да накараме по-възрастните да си спомнят, какъв град беше Добрич, по-младите да научат за това и да останат в нашия град, това е нашата цел”, каза арх. Делян Жечев. Той допълни, че ако попитаме 10 различни души, те ще кажат 10 различни неща за неговата личност.

Със сградите, които сме направили показваме, кои сме всъщност. Хиляди хора живеят в жилищните сгради, които съм направил, хиляди хора се лекуват в болниците, които съм направил и който в момента правим с екип от много хора, хиляди хора почиват в хотелите, който сме направили, хиляди деца учат в училищата и библиотеките, който пак ние сме направили. Нито съм най-умния, нито съм най-красивия, нито съм най-гениалния на тази земя, но благодарение на баща ми и професията, която наследих от него, ми дава много широк спектър от знания, които да ни помогнат и ни направляват в нашия живот", каза също арх. Жечев.

Сдружение иска да ремонтира старата жп гара в Добрич, проектът е изпратен на премиера 

Сред приоритетите на “Граждани за Общината” са:

  • Техническа инфраструктура – нов подход към начна, по който се строи центъра; обновяване на подземната и техническа инфраструктура в целия град; транспортна инфраструктура, включително с град Варна;

  • Възстановяване на Добрич, като търговски център на Добруджа – активизиране на изложения и панаири, създаване на местния фермерски пазар за продаване на продукцията, която се произвежда в града;

  • Активизиране на туризма – съвместно чрез курорта “Албена”, който да се върне към Община Добрич;

  • Нов подход на определяне на такса за битови отпадъци, премахване на нерегламентираните сметища, нови инсталации за рециклиране на строителни отпадъци;

  • Жилищна политика;

  • Здравеопазване – наличие на добра материална база, медицински кадри и техническо обновяване; възстановяване на Колежа за медицински сестри; изграждане на площадка за медицински хеликоптери в град Добрич;

  • Образование, спорт, грижа за младежите;

  • Социални дейности;

  • Съхраняване и развитие на културното наследство на град Добрич – използване на местоположението на град Добрич.

Листа с кандидати за общински съветници:

  1. Делян Жечев – архитект, водач и кандидат за кмет

  2. Емилия Добрева – архитект, общински съветник

  3. Петър Михайлов – брокер, недвижими имоти

  4. Мария Игнатова – адвокат

  5. Венцислав Николов – инженер

  6. Ивайло Иванов – инженер

  7. Детелина Иванова – инженер, експерт газификация

  8. Радослав Колчев – предприемач, предпечат и моделиер

  9. Веселин Петров – еколог и предприемач

  10. Ивайло Пейчев – агроном

  11. Александър Стоянов – бранд мениджър и координатор на проекти

  12. Диана Василева – ВиК специалист

  13. Веселин Василев – земеделски производител

  14. Ивелина Йорданова – социални дейности

  15. Иво Маринов – строител, предприемач

c